1982025_232845410251132_1859664035_nΕίναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ δημόσια σε δίσκο hip hop σχήματος και το κάνω όχι επειδή η δουλειά αυτή είναι άξια αναφοράς, αλλά και επειδή πάντα ήθελα να αναφερόμαστε και σε hip-hop σχήματα, άσχετα αν δεν καρποφόρησε αυτό μέχρι χθες. Ξεκινάμε από σήμερα λοιπόν με πρώτους τους «Τέταρτη Αγέλη».

Παρακολουθούσα την hip hop σκηνή όλα αυτά τα χρόνια, όχι τόσο ενεργά όσο στα πρώτα χρόνια, αλλά τα καλά πράγματα έφταναν πάντα στα αυτιά μου. Ένα από αυτά ήταν οι LADOSE, σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Bouklas και οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην σκηνή.

Μετά τους LADOSE λοιπόν, έρχεται το νέο project στο οποίο συμμετέχει ο Bouklas, μαζί με τους Peneuno, Fatal, Face στην ερμηνεία, τον Dj X-Lib στο mix & τα scratches, καθώς επίσης και τον «Λόγος Απειλή» στο master της εν λόγο δουλειάς. Να αναφέρω ότι ο Gospel έχει αναλάβει το artwork το οποίο είναι πραγματικά άξιο αναφοράς.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα διαμαντάκι για το ελληνικό hip hop, με όλη την σημασία της λέξης. Δώδεκα τραγούδια μπολιασμένα από τις προσωπικές εμπειρίες των μελών τους. Εμπειρίες που δεν διαβάζονται, αλλά βιώνονται με τα χρόνια.. από μικρό παιδάκι, μέχρι να φτάσεις να γίνεις οικογενειάρχης και πατέρας… ή μέχρι να γεράσεις.

Οι 4η αγέλη μιλάνε από καρδιάς στα τραγούδια τους, καταθέτουν ψυχή και αυθεντικά βιώματα, δεν πουλάνε ποζεριλίκια και νταηλίκια, το νιώθουν βαθιά στο πετσί τους, και από την βόρεια και μακρινή (της Αθήνας) Κομοτηνή, αλλά και την Ξάνθη (Peneuno), ουρλιάζουν σαν λύκοι για να ακουστούν οι ψυχές τους.. ψηλά στο βουνό, χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα, αλλά μένοντας πιστοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά… στο να γράφουν μουσική και να τα χώνουν με τσαμπουκά.

Γουστάρεις αληθινά πράγματα; Τότε αγόρασε την δουλειά τους και στήριξε την αξιόλογη προσπάθειά τους!

Γουστάρεις ποζεριλίκια και μουνάκια; Τότε λυπάμαι αλλά πρέπει να φύγεις από εδώ γιατί οι λύκοι ουρλιάζουν λυσσασμένοι.

Αουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1. Μέσα στα σκοτάδια
2. Τέταρτη αγέλη
3. Έχω το θάρρος
4. Μια βόλτα φτάνει
5. Τα είδωλα σπάνε
6. Ραντεβού στο λόφο
7. Καταπαντός υπευθύνου πυρά
8. Απ’ όλες τις γωνιές
9. Ζώνη πολέμου Θράκης
10. Πες μου πως
11. Κάποτε
12. Ένα μόνο μας ενώνει

https://www.facebook.com/tetartiageli

Ακούστε το εδώ