Το συγκρότημα Cameres δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2008 στην πόλη της Καβάλας από τον Νίκο Γραμμάτο.

Τα πρώτα χρόνια ο Νίκος Γραμμάτος (φωνητικά – στίχοι – μουσική) ξεκίνησε την πορεία της μπάντας με 5μελή σύνθεση και αργότερα σαν δυάδα.

Στην μέχρι τώρα δράση τους συνεργάστηκαν με διάφορους μουσικούς οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί τους στις συναυλίες και συμμετείχαν στην ηχογράφηση των τραγουδιών τους.

Τον Νοέμβριο του 2008 συμμετέχουν με το τραγούδι “Θα είμαι εκεί” στην διαδικτυακή συλλογή “Underground Όνειρα” του Rockap.gr μαζί με άλλες 67 μπάντες.

Το πρώτο τους Promo είχε τίτλο «Θα είμαι εκεί» το οποίο ολοκλήρωσαν τον Απρίλιο του 2009 και περιείχε τα 4 πρώτα τους τραγούδια (Θα είμαι εκεί, Απόψε , Δρόμος , Είναι φορές).
Κιθαριστικά ηλεκτρικά ροκ τραγούδια σε Ελληνικό στίχο, ενώ ο πειραματισμός και η δημιουργία δεν σταματάει εδώ.

Τον Απρίλιο του 2010 συμμετέχουν με το τραγούδι “Απόψε” στην συλλογή “Η χώρα των ξωτικών” της Underground tapes, η οποία κυκλοφόρησε ΔΩΡΕΑΝ σε περιορισμένα cd και στο διαδίκτυο.

Τον Νοέμβριο του 2012 μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν από την αρχή τον πρώτο τους δίσκο τον οποίο και ολοκληρώνουν τον Απρίλιο του 2013. Ο δίσκος αυτός ολοκληρώθηκε με την σημαντική βοήθεια φίλων (Άγγελος Μουρβάτης, Κώστας Παρασκευάς, Τάσος Καραπαπάζογλου, Θανάσης Κουτσογιάννης, Αντώνης Κοπανούδης, Γιάννης Βογιατζής κ.α.), καταξιωμένων μουσικών της πόλης και όχι μόνο. Είναι η απόδειξη πως η συνεργασία η αγάπη και το πάθος μαζί μπορούν να φτιάξουν τα πάντα, χωρίς τίποτα να σταθεί εμπόδιο σε αυτό.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Θα είμαι εκεί” κυκλοφορεί επίσημα τον Ιούνιο του 2013 από την B-otherside Records.

Τον Φεβρουάριο του 2014 συμμετέχουν στην συλλογή “Underground Όνειρα 4” του Rockap.gr με το τραγούδι “Βρήκα την άκρη”.

Τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφορεί η αγγλόφωνη έκδοση του τραγουδιού “Rock Star” παγκοσμίως μέσα από την δισκογραφική Pentagram music.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 θα κυκλοφορήσει το τραγούδι “Άγρια νιάτα” μαζί με την συλλογή “Rock n Roll βοήθειες 3” του Δημήτρη Δημητράκα.

 

 

Ιούλιο του 2015 θα κυκλοφορήσουν το τραγούδι “Please forgive me” με την συμμετοχή του Παναγιώτη Μπερλή (Διάφανα Κρίνα) στο πιάνο.

Τον Ιούνιο του 2016 θα κυκλοφορήσουν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Οι αναμνήσεις πάντα καίνε“. Στον δίσκο θα εμφανιστούν μαζί τους στις ηχογραφήσεις ο Παναγιώτης Μπερλής (Διάφανα Κρίνα) στο πιάνο και τα πλήτρα, ο Ασκληπιός Ζαμπέτας (Τρύπες, The Mushrooms, Γκέτο κ.α.) στις κιθάρες, καθώς και άλλοι καταξιωμένοι μουσικοί.

 

 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα κυκλοφορήσουν το τραγούδι – διασκευή “Τελευταίος Σταθμός” από τα Διάφανα Κρίνα, φόρος τιμής στον Θάνο Ανεστόπουλο.

Τον Μάρτιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος δίσκος της μπάντας με τίτλο “Η αγάπη έχασε την λάμψη“. Στον δίσκο θα παίξουν οι Νίκος Βασιλειάδης, Στέφανος Τόνιας, Γιάννης Βογιατζής, καθώς επίσης ο Παναγιώτης Μπερλής και ο Νίκος Μπάρδης από τα Διάφανα Κρίνα.

Οι Cameres σήμερα είναι:

Νίκος Γραμμάτος – Στίχοι, Φωνή, Φωνητικά, Κιθάρες, Μουσική

Οι Cameres στο διαδίκτυο:

Official site (υπό κατασκευή) – http://www.cameresband.gr
YouTube – http://www.youtube.com/cameres
Facebook – https://www.facebook.com/cameres
Bandcamp – http://cameres.bandcamp.com/