013_303_426_90Το αγοράκι της φωτογραφίας γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1948 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε μέχρι τα έξι του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στο αρχοντικό σπίτι του παππού, όπου έμενε όλη η οικογένεια. Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Τζένη, ήταν πόντιοι από τη Ρωσία. Όταν γεννήθηκε η μεγάλη του αδελφή Μελίνα, η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα. Αρχικά έμεναν στα Πατήσια και ο μικρός πήγε στο 22ο δημοτικό Αθηνών. Ήταν καλός μαθητής χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνει πολλές ώρες στο διάβασμα. Οι δάσκαλοί του, το απέδιδαν στην άμεση αντίληψή του. Σαν παιδί, ήταν άτακτο. Του άρεσαν τα ριψοκίνδυνα παιχνίδια και έκανε αμέσως φίλους.

Ο πατέρας του, μαζί με τον γαμπρό και τον αδελφό του, έφτιαξαν δική τους επιχείρηση. Την ΕΛΦΩΤ, που ήταν η μοναδική στην Ελλάδα, που παρήγαγε φωτογραφικό χαρτί. Έτσι ο μικρός μεγάλωσε σε ένα άνετο οικογενειακό περιβάλλον. Εκτός από χρήματα, η οικογένεια είχε και υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Ο πατέρας είχε αποφοιτήσει από το Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και η μητέρα καταγόταν από πνευματική οικογένεια.

Η συγγραφέας Έλλη Αλεξίου ήταν θεία της μητέρας του και συνήθιζε να επισκέπτεται την οικογένεια κάθε Κυριακή για φαγητό, όπου γίνονταν και ατέλειωτες συζητήσεις για τέχνες, πολιτισμό και γράμματα. Το περιβάλλον αυτό, επηρέασε και τον μικρό ο οποίος εξελισσόταν σε ανήσυχο πνεύμα. Εκτός από την Έλλη Αλεξίου, από τη πλευρά της μητέρας του ήταν και δισέγγονος του Ζορμπά. Από μικρή ηλικία, είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τη μουσική, αλλά δεν είχε πραγματοποιήσει σπουδές, καθώς ο πατέρας του δεν συμφωνούσε. Παρά τη διαφωνία του, είχε και ο ίδιος ταλέντο στη μουσική. Ήταν καλλίφωνος, έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε όπερα.

Η μητέρα του, η οποία είχε σπουδάσει πιάνο, περιέγραψε τα παιδικά χρόνια του γιου της : «Κάθε μουσικό άκουσμα άγγιζε την ψυχή του μικρού. Νανουριζόταν κάνοντας κούνια πάνω στο μικρό του αλογάκι που το κινούσε με απίστευτο ρυθμό πάνω στη μελωδία που σιγοτραγουδούσε μόνος του».

Τελειώνοντας το σχολείο ο νεαρός, επηρεασμένος από την αγάπη του πατέρα του για τα μαθηματικά και καθώς είχε την απαιτούμενη βαθμολογία, πέρασε στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης. Αλλά δεν το τελείωσε. Παρακολούθησε μόνο το πρώτο έτος και μετά το εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με τη μουσική. Σε αυτόν τον ένα χρόνο ήταν συμφοιτητής και συγκάτοικος με τον μουσικό Βαγγέλη Γερμανό. Το ίδιο συνέβη και με τη στρατιωτική του θητεία, την οποία επίσης δεν ολοκλήρωσε.

«Την άνοιξη του 1976 με ενάμιση μήνα Τρίπολη, είκοσι μέρες 401 και τέσσερα ηλεκτροσόκ, παίρνω τρελόχαρτο», ανέφερε ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν.

Τελικά όταν ο μικρός μεγάλωσε έγινε μουσικός και τραγουδιστής, αλλά η καριέρα του ενώ ήταν επιτυχημένη δεν ήταν μακρά, αφού έφυγε σε ηλικία 42 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το παιδάκι της φωτογραφίας είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

45316_579952528691262_941309686_n

Αρχική φωτογραφία και πληροφορίες από pavlos-sidiropoulos.gr