Οι οχτώ αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του φετινού Champions League είναι εκείνες που ξεχωρίζουν στο σημερινό κουπόνι.

Βαλένθια – Τσέλσι

Ξεκίνημα στα προγνωστικά στοιχήματος σήμερα από την Ισπανία, όπου η Τσέλσι θα δοκιμαστεί με αντίπαλο τη Βαλένθια. «Χαμός» στον 6ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης, με Άγιαξ, Τσέλσι και Βαλένθια να έχουν μαζέψει από 7 βαθμούς και να παλεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις, μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι νικήσουν ξανά απόψε τους Λονδρέζους, όπως έκαναν και στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-1), θα πανηγυρίσουν από απόψε την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League, για πρώτη φορά μετά από 7 ολόκληρα χρόνια.

Προέρχονται από ήττα 2-1 στην Ανδαλουσία κόντρα στην Μπέτις για τη LaLiga, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 της Λιλ.

Όσο για την Τσέλσι, προέρχεται από ήττα 3-1 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, σε ένα ματς που στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Ανεπανάληπτο το τελευταίο της παιχνίδι για το Champions League, στο οποίο βρέθηκε να χάνει 4-1 από τον Άγιαξ και τελικά κατάφερε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 4-4. Η ομάδα του Λάμπαρντ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της ως τώρα στη φετινή σεζόν και με νίκη απόψε κόντρα σε μια Βαλένθια που στερείται σταθερότητας, «αγκαλιάζει» την πρόκριση. To διπλό είναι σε αποδόσεις διπλασιασμού.

Σλάβια Πράγας – Ιντερ

Δύο ώρες αργότερα, στις 22:00, η Ίντερ θα αντιμετωπίσει στην Τσεχία την Σλάβια Πράγας, με μοναδικό στόχο τη νίκη και το απαραίτητο τρίποντο προκειμένου να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι «νερατζούρι» το περασμένο Σάββατο πέρασαν με άνεση (3-0) από την έδρα της Τορίνο, παίρνοντας την 6η νίκη τους στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος και παραμένοντας έτσι σε απόσταση «αναπνοής» από την πρωτοπόρο Γιουβέντους (-1). Βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως η ήττα από την Ντόρτμουντ την προηγούμενη αγωνιστική του 8ου ομίλου, τους αναγκάζει να ψάξουν το τρίποντο και μόνο αυτό στο αποψινό παιχνίδι, για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16», αφού πλέον βρίσκονται 3 βαθμούς πίσω από τους 2ους Γερμανούς.

Μόνο νίκη ψάχνει και η Σλάβια, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, 2 βαθμούς πίσω από την 3η Ίντερ. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας έφτασε πολύ κοντά σε ένα τεράστιο διπλό στο Μιλάνο, προηγούνταν με 1-0 ως το 92’, όταν και ισοφαρίστηκε στο τελικό 1-1. Την προηγούμενη αγωνιστική «κοίταξε στα μάτια» την Μπαρτσελόνα, μέσα στο «Καμπ Νόου» και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος για κανέναν. Προέρχεται από «στραβοπάτημα» στο πρωτάθλημα της χώρας της, αφού «κόλλησε» στη «λευκή ισοπαλία» με αντίπαλο την Σίγμα Όλομουτς. Αμφότερες οι ομάδες θα ψάξουν το τρίποντο στο αποψινό παιχνίδι, θα πάω με την Ίντερ, λόγω μεγαλύτερης ποιότητας και φόρμας. Επιλογή μας το διπλό σε απόδοση 2.27.