Υπάρχουν σήμερα Μποέμ τύποι?

Οι Μποέμ Θήτα ξεκίνησαν το 2012 ως αφορμή μουσικής δημιουργίας και συνεργασίας δυο φίλων, του Δημήτρη Αποστολίδη που είναι αρχιτέκτονας και του Κίμωνα Τερζανίδη που είναι τραγουδιστής. Οι δυό τους αποτελούν τον πυρήνα του γκρουπ παρέα με φίλους, μουσικούς και καλλιτέχνες. Μετρώντας αρκετά live στο ενεργητικό τους, σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο album τους  Μποέμ Θήτα. Η ηχογράφηση έγινε ανεξάρτητα στο studio ARTemis  σε παραγωγή της ομάδας «ψαροκόκαλο Θ / μουσική ».

Το πρώτο μουσικό άλμπουμ του σχήματος, έχει αρκετά στοιχεία πειραματισμού αλλά έναν τελείως δικό του  ήχο, κλασσικό από κάποιες απόψεις αλλά συνάμα πρωτότυπο που μάλλον τείνει προς το alternative . Βρώμικες ηλεκτρικές ατμοσφαιρικές κιθάρες που τονίζουν τις πιο ροκ επιρροές τους και που σε συνδυασμό με τα drums θυμίζουν εικόνες garage και stoner καταστάσεων. Για την ακρίβεια παντρεύουν πολλά διαφορετικά ακούσματα. Έτσι ο ήχος τους έχει πολλά ροκ στοιχεία που αναμειγνύονται με indie folk μη σου πω και με ρεμπέτικα του μεσοπολέμου. Άκου το ‘Χορδές’ και θα δεις. Μια δημιουργική γέφυρα μεταξύ της παράδοσης και του σήμερα ή σύμβολο αντίστασης κατά της παγκοσμιοποίησης;  Ότι και να ‘ναι το album παρουσιάζει ξεχωριστή δυναμική. Κάποια κομμάτια τους γεμάτα ζωντάνια και ενέργεια όπως το ‘Όλες τις νύχτες’ και άλλα πιο μελαγχολικά που σε ταξιδεύουν όμως όπως το ‘Γελαστή Αστρονομία’.

Με επηρέασε το ‘ Ένα Τραγούδι για να με βρεις’.  Τόσο μεθυστικό είναι αυτό το κομμάτι που δεν χορταίνεις να το ακούς, ειδικά τον στίχο ‘μα στο εφήμερο θα βρεις αυτό που ξέρεις’. Οι στίχοι σ’ αυτό το κομμάτι θυμίζουν κάτι απο αυτούς τους δηλητηριώδης του Tom Waits στα μπλουζ του. Αν και οι Μποέμ Θήτα ακολουθούν ένα αρκετά περπατημένο μονοπάτι αποδεικνύουν τις ικανότητες τους με συνθετικά κόλπα όπως το να ξεγελούν μερικές φορές την αίσθηση του ρυθμού, κάνοντας μας να αμφισβητούμε το μέτρο των 4/4ων που χρησιμοποιούν. Ατίθασοι λοιπόν και δημιουργικοί, με λίγα λόγια μποέμ τύποι…

Κατερίνα Καμπόσου

www.bohemthita.gr

https://www.facebook.com/bohemthita

http://www.youtube.com/user/bohemthita

 

Τα τραγούδια:

(1).

όλες τις νύχτες (μετάληψη)
  (2). γελαστή αστρονομία

(3).

πειρατικό (μυστικός σκοπός)

(4).

συρτός χορός

(5).

o ήρωας του ύπνου

(6).

το αίνιγμα

(7).

μεγάλος ουρανός

(8).

ιστορία δίχως τέλος

(9).

σφαίρα

(10).

ένα τραγούδι για να με βρείς

(11).

οδός ζωοδόχου πηγής

(12).

χορδές

(13).

ο κύκλος