Giorgos Perou Dio Kosmoi Album en8eto selides eksofylloΗ φωνή που θες να ανακαλύψεις πριν από το αγαπημένο σου ραδιόφωνο.

Ο Γιώργος Περού Κεφαλλονίτης μας εκπλήσσει μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά “Δύο Κόσμοι”. Πρόκειται για μια πολύ καλή παραγωγή που φαίνεται άλλωστε, πίσω από την οποία στην πραγματικότητα κρύβονται τέσσερα διαφορετικά studios, πολλοί ηχολήπτες συν ένα ντουέτο με τον Ζακ Στεφάνου.  Με τον καλύτερο τρόπο πλαισιώνουν τα τραγούδια και τον ιδιαίτερο ήχο της κυκλοφορίας σπουδαία ονόματα του χώρου όπως ενδεικτικά  ο παραγωγός Νίκος Αγγλούπας (Ottomo). Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το “Περού”, είναι nickname σχετικά με το κάπως… ινδιάνικο παρουσιαστικό του.

Ο Περού λοιπόν, ποιητικός, με συμβολική γραφή , δεν φοβάται να ονειρευτεί  κάτι που εξάλλου φαίνεται από τους πρώτους στίχους του ‘Ταξίδι με τον άνεμο’ ενώ η ρομαντική διάθεση ξεχειλίζει στο ‘Μέσα μου Ζήσε’.  Όπως λέει και ο ίδιος, στιχουργικά ανέκαθεν φλέρταρε με το αιώνιο δίπολο έρωτας-θάνατος .Εγώ του δίνω ένα ακόμα point επειδή πολλοί πέφτουν στην παγίδα με τη συγκεκριμένη θεματολογία επιλέγοντας στη τύχη ποιητικές αφηρημάδες,  αλλά ο Περού προσπέρασε με επιτυχία το ατόπημα παντρεύοντας χωρίς καμία επιτήδευση το νοηματικό  περιεχόμενο με το ακουστικό αποτέλεσμα.

Πάντα μου άρεσε να ψάχνω την ιστορία των τραγουδιών, εκεί εξάλλου βρίσκονται όλη η μαεστρία και τα μυστικά της επιτυχίας τους. Έπειτα από λίγο ψάξιμο λοιπόν ανακάλυψα ότι το ηχητικό δείγμα στο ‘Πάμε μια βόλτα… στη θάλασσα’ είναι από την ταινία Dolce Vita του  Federico Fellini. Not bad.  Στην ένατη θέση του άλμπουμ βρίσκεται το ντουέτο με τον Ζακ Στεφάνου ‘Φοβάμαι μόνο μην σε χάσω’. Δεν πρόκειται απλά για ένα ερωτικό τραγούδι δύο φίλων για μια γυναίκα με τον φόβο μην τη χάσουν.  Το συγκεκριμένο μιλάει ειρωνικά για τις ανθρώπινες φοβίες και τις εξαρτημένες σχέσεις. We got the message. Και  πάμε τώρα στο κομμάτι Δύο Κόσμοι, το πρώτο e-single του Περού, προσωπικά το αγαπημένο μου για δύο λόγους, αφενός για την ανατολίτικη ατμόσφαιρα με τα gypsy στοιχεία. Αφετέρου για τον αρμονικό συνδυασμό του αμανέ με τα κρουστά που πρωταγωνιστούν και κινούν το τραγούδι, ενώ τα έγχορδα που συμμετέχουν  παράλληλα καλλιεργούν την όλη ατμόσφαιρα. Όταν όμως μιλάει η μουσική τα πολλά λόγια περισσεύουν!

Κατερίνα Καμπόσου

You Tube –  http://www.youtube.com/watch?v=U7duZF9TlhI&list=PL453B1974AFFE972F

Bandcamp – http://giorgosperou.bandcamp.com/

Soundclock – https://soundcloud.com/inrealtime-records/sets/giorgos-perou-dio-kosmoi

Facebook – https://www.facebook.com/pages/Giorgos-Perou/223466514343763?

Τα τραγούδια:

1) Χρυσή λεπίδα
2) Μέσα μου ζήσε
3) Ταξίδι με τον άνεμο
4) Πάμε μια βόλτα … στη θάλασσα!
5) Δε θέλω να σε ξαναδώ
6) Δυο κόσμοι
7) Ότι σου ζητήσω (feat. Άγγεμος Πάνου)
8) Ο κύριος υπουργός
() Φοβάμαι μόνο μη σε χάσω (feat. Ζακ Στεφάνου)
10) Ήρθα για σένα