Διαβάσαμε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Τζιτζικάκη, μας άρεσε και σας το προτείνουμε!

Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος

Οι περισσότεροι επισκέπτες της σελίδας μας, τον γνωρίζετε από τα άρθρα που γράφει στο Rockap.gr για δίσκους ελληνικών συγκροτημάτων, όμως ο κύριος Τζιτζικάκης (και ο δικός μας Γιώργος) είναι εκτός των άλλων συγγραφέας και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το έβδομο βιβλίο του. Σε ετούτο το άρθρο θα μπορούσαμε λοιπόν να γράψουμε μόνο όμορφα λόγια, αλλά θα μας έκραζε καθώς του αρέσουν οι σταράτες κουβέντες κι όχι τα καλοπιάσματα!

Το «Αντίο δεν είπα, ακόμη ζω» είναι μια συλλογή διηγημάτων με διαφορετική θεματολογία ανά ιστορία που διαβάζοντάς τες δεν ξέρεις τι να περιμένεις, είναι σαν να διαβάζεις διαφορετικό τύπο γραφής σε κάθε κείμενο. Ένταση, ανατροπές, πλοκή, αγωνία, ειρωνεία, η ίδια η ζωή μέσα από απλές, καθημερινές πράξεις τρέλας και ήρωες που ζυγίζοντας τις επιλογές τους δεν περίμεναν να τους βγάλουν στο πιο στραβό μονοπάτι. Η μία ιστορία μιλάει για έναν αξόδευτο έρωτα, η άλλη για μια μητέρα που χάθηκε νωρίς, μια τρίτη για ένα πλάσμα που έρχεται από τον άλλον κόσμο αλλά και τόσα ακόμη. Άλλοτε διαβάζεις για μια επιμονή στο παρελθόν, άλλοτε για ψυχαναγκαστικές συνήθειες, άλλοτε για ένα φρικτό έγκλημα και την αποτυχία ενός αστυνόμου να εξιχνιάσει ένα μυστήριο (μια αστυνομική ιστορία βουτηγμένη μες στην τρέλα που μας χαρίζει κι έναν γρίφο για να λύσουμε!), ενώ όλες οι ιστορίες έχουν βάση τον ψυχισμό των ηρώων και η αγάπη τους για λάθη.

Γράφοντας για το «Αντίο δεν είπα, ακόμη ζω» δυσκολεύεσαι να αποφύγεις τα λόγια καρδιάς, κυρίως επειδή είναι ένα βιβλίο-κατάθεση ψυχής και αυτό δεν το καταλαβαίνεις μονάχα από τον τίτλο του. Διαθέτει έναν πρόλογο στον οποίο ο συγγραφέας μας ενημερώνει για το πώς γεννήθηκε σε εκείνον η τρέλα και η αγάπη της συγγραφής και για όλες εκείνες τις φορές που το γράψιμο του έσωσε τη ζωή. Επίσης, στο τέλος του βιβλίου θα συναντήσετε λεπτομέρειες για τα αληθινά στοιχεία κάθε ιστορίας και την έμπνευσή της, και αυτό νομίζω ότι θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά στην αλήθεια της.

Το «Αντίο δεν είπα, ακόμη ζω» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.



Οπισθόφυλλο:

Έντεκα ιστορίες, εμπνευσμένες όλες από ημέρες και νύχτες δύσκολες, σκοτεινές και μοναχικές. Ιστορίες για τον έρωτα και την αγάπη, τη νοσταλγία και την απώλεια, για τους θανάτους που βιώνεις στη ζωή και για τις φορές που βρέθηκες ένα βήμα πιο κοντά στην τρέλα. Κάποιες πηγάζουν από γνωριμίες με αλλόκοτους ανθρώπους, άλλες είναι βαθιά εξομολογητικές και μερικές υπαγορευμένες εξ ολοκλήρου από τη φωνή που μιλάει μέσα στο κεφάλι κάθε ανθρώπου. Όπως και να έχει, σας κοιτάζουν κατάματα δίχως να επιχειρούν να σας αποδείξουν κάτι· θέλουν μονάχα να σας διηγηθούν μια ιστορία, ψιθυρίζοντάς σας πως υπάρχει και αυτή η εκδοχή της.

Υπάρχουν ιστορίες που προορίζονται να ολοκληρωθούν σε μονάχα μια σελίδα, άλλες που γίνονται ολόκληρο βιβλίο, και ορισμένες που δεν συμβιβάζονται ποτέ με το αποτέλεσμά τους, λες και σκοπό τους έχουν κάθε φορά που τις διαβάζεις να σου φωνάξουν: «Θα μπορούσες να με έχεις γράψει και καλύτερα!»

FB: https://www.facebook.com/georgios.tzitzikakis1

FB page: https://www.facebook.com/tzitzikakis.books/

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1998 μέχρι το 2012. Είναι ηλεκτρονικός εκδότης και ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός του συγκροτήματος CAMERES.