Ο ένας χρόνος που πέρασε από την τελευταία εμφάνιση των Apolia επί Αττικού εδάφους έφερε το συγκρότημα ένα βήμα από το καινούριο του άλμπουμ “Στα σύνορα του σύμπαντος” που αναμένεται το φθινόπωρο του έτους και δημιούργησε μια ισχυρή επιθυμία συνάντησης επί σκηνής με το κοινό τους.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στον ξεχωριστό χώρο του Ίλιον plus καλούν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους για την προβολή της Νέας ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Μαζί τους αυτή την φορά, έχουν το επίσης Αθηναϊκό, φρέσκο συγκρότημα “Χρώμα” το οποίο φέρνει τον αέρα του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ του.

Ώρα έναρξης: 21:30
Ταμείο: 8 €
ΊΛΙΟΝ plus, Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων, Αθήνα, 210 8824383

 

Οι Apolia δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει τρία ‘άλμπουμ (“Apolia – μέρος ά & μέρος β” το 2012, “Διά πυρός εστί” το 2016 και “Κόρα“ το 2020) με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό από τα τέλη των 80’s μέχρι και σήμερα. Έχουν παίξει μαζί με γνωστά συγκροτήματα όπως, μεταξύ άλλων, τα Υπόγεια ρεύματα, τους Ενδελέχεια και τους Τσοπάνα rave. Η σύνθεση του γκρουπ αποτελείται από φωνή, δύο κιθάρες, μπάσο και τύμπανα και είναι μεταβαλλόμενη μέσα στα χρόνια με σταθερή αξία την παρουσία του ιδρυτή, στιχουργού, κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξανδρου Αντωνάτου.

Αλέξανδρος Αντωνάτος: Φωνή & κιθάρα

Γιώργος Χριστοδολούλης: Μπάσο

Ηλίας Κρούπης: Τύμπανα

 

Σύνδεσμοι – Apolia:

https://apolia.bandcamp.com

https://www.youtube.com/@antonatos01

 

Οι Χρώμα δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2019 και ανήκουν στον χώρο της ελληνόφωνης εναλλακτικής μουσικής. Η αγάπη για την ηλεκτρική μουσική κάθε είδους αλλά και της μουσικής γενικότερα είναι αυτή που χαρακτηρίζει τα μέλη της μπάντας. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε διαδικτυακά σε ανεξάρτητη παραγωγή το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του γκρουπ. Αυτόν τον καιρό παρουσιάζουν τη δουλειά τους με ζωντανές εμφανίσεις και προετοιμάζουν τα κομμάτια για το επόμενο άλμπουμ.

Μπάσο: Γιάννης Κοτσαμπάσογλου
Κιθάρα: Γιώργος Ταμπουράκης
Κιθάρα, φωνή: Δημήτρης Τσιοκάνης
Στα τύμπανα μαζί τους ο Γιαννης Παπανικολάου

Σύνδεσμοι – Χρώμα:
https://www.youtube.com/@user-gh8wx8ef4i/featured
https://open.spotify.com/artist/5V7eLLHCZEekLQd88JX9Kx