Η συγκλονιστική σειρά «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» που αφηγείται τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, θα προβληθεί εκ νέου από το MEGA, την Μεγάλη Εβδομάδα, δίνοντας στους τηλεθεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και τη διαδρομή μιας πεφωτισμένης προσωπικότητας της Εκκλησίας.

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» που κέρδισε τις καρδιές των τηλεθεατών, συστήνοντάς τους την εμβληματική φυσιογνωμία του Αγίου Παϊσίου, που φώτισε με τον πνευματικό λόγο και τη θυσιαστική του αγάπη τον κόσμο της Ορθοδοξίας, επιστρ΄έφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα εννέα επεισόδια του πρώτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» θα προβληθούν εκ νέου από το MEGA αρχής γενομένης από την Μεγάλη Πέμπτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαίου θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς στις 17:40. Την Μεγάλη Παρασκευή θα προβληθούν τα επόμενα δύο επεισόδια στις 17:40. Ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα απολαύσουμε επεισόδια της καθηλωτικής σειράς στις 18.30 το απόγευμα, αλλά και στις 21.00 το βράδυ.

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. H σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Η υπόθεση της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.