Οι Asomata σχηματίστηκαν το 2023 στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν, όταν ο ντράμερ, Laszlo φτάνοντας στην Ελλάδα απο την Ουγγαρία, δημοσίευσε μια αγγελία στο Facebook , στην οποία ο Θοδωρής απάντησε. Οι 2 τους ξεκίνησαν να τζαμάρουν μαζί και σύντομα άρχισαν να ψάχνουν μέλη για να σχηματίσουν μπάντα.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Jaan που μόλις είχε φτάσει στην Αθήνα απο την Εσθονία, δημοσίευσε αγγελία που ζητούσε bandmates τους οποίους και βρήκε στον Θοδωρή και τον Laszlo. Τώρα τα διάφορα jams και τυχαία riffs, άρχισαν να αποκτούν υπόσταση, αλλά έλειπε ακόμα μπασίστας

Και τότε είναι που ο Μιχάλης, φίλος του Θοδωρή απο το λύκειο, τον πήρε τηλέφωνο με σκοπό να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα μαζί. Αυτό ήταν. Την επόμενη στιγμή αποκαλούμαστε ASOMATA.

ΑΣΩΜΑΤΑ κυριολεκτικά σημαίνει χωρίς σώμα, ενώ μεταφορικά πνεύματα, ψυχές κλπ

Μέχρι τον Ιούνιο του 2023 η μπάντα είχε πλέον έτοιμα δουλεμένα 5 τραγούδια και αποφασίσαμε να πάμε στο Made in Hell studio και να συνεργαστούμε με τον Γάλλο ηχολήπτη Dave Prudent για την ηχογράφηση του πρώτου μας EP.

Το Νοέμβριο οι ηχογραφήσεις και τα Mix και mastering είχαν ολοκληρωθεί, και στις 22 Δεκεμβρίου 2023 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας single, Little Man

Τώρα, ένα μήνα αργότερα, παρουσιάζουμε το πρώτο μας Ομώνυμο EP το οποίο αποτελείται απο 5 τραγούδια συμπεριλαμβανομένου και του Little Man.

Το EP μας είναι ο καρπός των προσωπικών μας ανυσηχιών, των απογοητεύσεων , του θυμού μας.

Αλλά είναι και ταυτόχρονα η έκφραση της ελπίδας μας για καλύτερες μέρες.

Κάποιες φορές άγριο, κάποιες φορές σκοτεινό, όλα τα τραγούδια έχουν τον δικό τους χαρακτήρα.

Το να συνδεθείς με μια μπάντα, ένα τραγούδι, είναι πολύ προσωπικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί για οποιοδήποτε λόγο. Στο κάτω κάτω είναι τέχνη.

Πιστεύουμε σθεναρά όμως ότι στο EP μας θα βρείτε ποιοτική ροκ μουσική.

 

Οι Asomata είναι:

Jaan Paern: Κιθάρα / Φωνή

Θεόδωρος Παπαχρήστος: Κιθάρα

Μιχάλης Παπαμιχελάκης: Μπάσο

Laszlo Olaszki: Drums

 

Links:

https://www.facebook.com/asomata.band

https://www.instagram.com/asomata.official

https://youtube.com/@asomata.official