pseiristikh frontΜια άκρως ενδιαφέρουσα δουλειά είναι αυτή που δημοσιοποίησαν τα Μεθυσμένα Ξωτικά, με τίτλο «Ψειριστική». Τραγούδια που αποτέλεσαν τη μόνιμη στήλη του περιοδικού «Αντίδοτο» 2009-2011. Ψείρισαν λοιπόν έξι αγαπημένα τραγούδια.

Το πρώτο είναι το τραγούδι «Αυτά τα κόκκινα σημάδια» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, το οποίο έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Ακολουθεί ο «Ηλεκτρικός Θησέας», ένα τραγούδι σε στίχους Δημήτρη Βάρου και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου το οποίο είχε ερμηνεύσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος μαζί με την Μαρία Φωτίου.

Αμέσως μετά έρχεται το «Πάγωσε η τσιμινιέρα», σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μάνου Λοίζου, το οποίο είχε ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας.

«Αυτούς τους έχω βαρεθεί» στην συνέχεια, σε στίχους Δημοσθένη Κούρτοβικ & Wolf Biermann, ένα τραγούδι που είχε γράψει μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος και το έχει ερμηνεύσει η Μαρία Δημητριάδη, καθώς επίσης ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και τα Υπόγεια Ρεύματα.

«Ο μηχανισμός» πρό-τελευταίο τραγούδι, ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του Νικόλα Άσιμου.

Για το τέλος, έχουμε το «Σχίσμα», ένα τραγούδι των Free Yourself, μιας ελληνικής πάνκ-ροκ μπάντας που ξεκίνησαν το 1993 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.

Να πω ότι τα τραγούδια αυτά ακούγονται πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα Μεθυσμένα Ξωτικά έχουν κάνει φοβερή επιλογή, όπως επίσης και φοβερή δουλειά, αφού όλο το αποτέλεσμα είναι άξιο συγχαρητηρίων. Από την παραγωγή, τις ενορχηστρώσεις, παικτικά και ερμηνευτικά είναι όλα άψογα.

Πάντα τέτοια!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1. Αυτά τα κόκκινα σημάδια
2. Ηλεκτρικός Θησέας
3. Πάγωσε η τσιμινιέρα
4. Αυτούς τους έχω βαρεθεί
5. Ο μηχανισμός
6. Σχίσμα

Επίσημη σελίδα: http://www.methismenaxotika.gr/