Τον Λεωνίδα Μαριδάκη τον ανακάλυψα πριν από πέντε χρόνια όταν συστήθηκε στο κοινό παρουσιάζοντας την πρώτη του δισκογραφική δουλειά…ήταν κάπου στο 2005 όταν ξαφνικά «έσκασε» στο προσκήνιο  ένας υπέροχος δίσκος που έφερε τον τίτλο « Αβάδιστα» και την υπογραφή του Νίκου Ξυδάκη στην παραγωγή.

Από τότε κανείς δεν φανταζόταν ότι θα περνούσαν 5 γόνιμα χρόνια και μια δημιουργική δισκογραφική απουσία που έδωσε πάρα πολλά λάιβ, πολλές  αναζητήσεις, διαφορετικούς μουσικούς ρυθμούς, τζαζ εξερευνήσεις και μια συμμετοχή στο  «Ημερολόγιο Δεύτερο»  του Νίκου Ξυδάκη ερμηνεύοντας τον «εσπερινό» σε ποίηση Διονύση Καψάλη. Χώρια που ο Χανιώτης τραγουδοποιός βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας παρουσιάζει και κάτι ξεχωριστό με τα project που στήνει επί σκηνής αλλά όταν περνάει την πόρτα του studio.

Ετσι ο πιο ακουστικός ήχος του «Αβάδιστα» δίνει τη θέση του στον πιο χαρούμενο «σε βάθος δρόμου». Για να φτιαχτεί  αυτός ο δίσκος που περιέχει  10 τραγούδια και ένα οργανικό θέμα μαζεύτηκαν για ηχογράφηση μια πλειάδα εξαιρετικών μουσικών και μαζί τους μια νέα υπέροχη φωνή  η Πέννυ Μπαλτατζή για να ερμηνεύσει το «η λέξη που αγάπησα» αλλά και να τραγουδήσει μαζί με τον Λεωνίδα Μαριδάκη  τα λόγια από το  «η αγάπη νικάει».

Συντάκτης : Αλέξανδρος Γερασίμου