Τον Χρήστο Λαϊνά τον γνωρίσαμε από το κιθαριστικό ποπ-ροκ συγκρότημα των Ονειροπαγίδα, αλλά και μέσα από διάφορες συνεργασίες, όπως οι Coti K, Μιχάλης Δέλτα, Film, Tuxedo Moon, Raining Pleasure, Μέντα, Berlin Brides και άλλοι.

Έχω στα χέρια μου την πρώτη του δισκογραφική δουλειά η οποία έχει τίτλο «Η αγάπη θα λάμψει» και περιέχει 10 τραγούδια. Ξεχάστε ότι ξέρατε από τους Ονειροπαγίδα, κάποια στοιχεία σίγουρα υπάρχουν στο βάθος, όμως μην περιμένετε να ακούσετε κάτι ανάλογο. Σε αυτή την δουλειά ο Χρήστος φαίνεται καθισμένος στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, βγάζοντας όλη την έμπνευση και τα βιώματα, πάνω στα μουσικά προγράμματα. Όλες οι ηχογραφήσεις, η βασική μίξη, η παραγωγή, η εκτέλεση, η ενορχήστρωση, η μουσική και οι στίχοι είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση… και όλο αυτό του πήρε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί, άνετα, χωρίς άγχος. Έχει χρησιμοποιήσει samples μικρής διάρκειας από παλιούς δίσκους soul, “ξεκουρδισμένα» και ανακατεμένα μεταξύ τους όπως αναφέρει και στο δελτίο τύπου που συνοδεύει αυτόν τον δίσκο. 12bit samplers, αναλογικά synths, διάφορα toy synths, vocoders και λίγες κιθάρες έχουν «ντύσει» τα κομμάτια του δίσκου και το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό, αρκεί φυσικά να σας αρέσει η electronica – χορευτική μουσική, μουσική που μπορεί να σε συντροφεύσει παράλληλα και σε πιο chill-out στιγμές, πίνοντας ένα ζεστό καφέ ή τσάι στο μπαλκόνι του σπιτιού, αγναντεύοντας την θέα… ρεμβάζοντας.

Οι στίχοι, απλοί και άμεσοι, με κύριο θέμα την αγάπη, η οποία μπορεί να βρεθεί παντού, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν είναι που μένει τελικά; Οι όμορφες στιγμές μας και η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε από τους συνανθρώπους μας. Αυτές οι στιγμές χωράνε μέσα σε αυτόν τον όμορφο δίσκο.

Όλα τα παραπάνω τυλιγμένα σε ένα καταπληκτικό artwork, με φωτογραφίες που επίσης έχει βγάλει ο Χρήστος, μαζί με τον Δημήτρη Μπόρση. Αξιόλογη προσπάθεια η οποία βοηθάει στα μέγιστα για μια όμορφη απόδραση (η οποία επίσης κυκλοφορεί και σε βινύλιο παρακαλώ), που τόσο έχουμε ανάγκη στις ημέρες μας. Ελπίζουμε σε συνέχεια…!!!

Νίκος Γραμμάτος