ayto poy kaigetai blackΟ Πέτρος Θεοτοκάτος είναι από τις παλιές καραβάνες της εγχώριας ροκ σκηνής. Τον γνωρίσαμε μέσα από τις επιτυχίες «Θα χαθώ» και «Δική μας η νύχτα», τραγούδια που στα 90s (και όχι μόνο) παίζανε αδιάκοπα στα ραδιόφωνα. Ο Πέτρος όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά έχει φτάσει να εκδώσει την 7η δισκογραφική του δουλειά η οποία έχει τίτλο «Αυτό που καίγεται».

Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε με την μπάντα του ζωντανά, πράγμα που μεταφέρει ταυτόχρονα την αίσθηση του στούντιο δίσκου και της live εμπειρίας.

Οι στίχοι προσωπικοί, μελαγχολικοί και βιωματικοί που σε συνδυασμό με τις μελωδίες, υφαίνουν ένα μαγευτικό ταξίδι για τον ακροατή, το οποίο βέβαια χρειάζεται τον χρόνο και τις ακροάσεις του. Ο δίσκος κυμαίνεται σε πιο μελωδικά και ambient μονοπάτια, με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και την κιθάρα σε πρώτο ρόλο, η οποία ακούγεται γλυκά, με μια απαλή παραμόρφωση στα σημεία που χρειάζεται.

Ο δίσκος έχει πολλές ωραίες στιγμές που σίγουρα θα αγαπήσετε. Ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να υπάρχει σημείο που να κάνει κοιλιά.

Μέσα στα τραγούδια θα βρείτε επίσης 3 ορχηστρικά κομμάτια και ένα στο οποίο ερμηνεύει ο Κώστας Παρίσσης (γνωστός από την θητεία στα Υπόγεια Ρεύματα). Επίσης μέσα στα τραγούδια υπάρχει και το «Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα» το οποίο είναι σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη.

Το δε artwork; Αρτιότατο!

Πέτρο Θεοτοκάτο σε ευχαριστούμε για αυτή την δισκογραφική σου κατάθεση, σε μια ελληνόφωνη ροκ σκηνή που έχει ανάγκη τις όμορφες δουλειές.

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:
1. Αυτό που καίγεται (instro)
2. Στο Ηρώδειο
3. Τζούρα από τον ύπνο σου
4. Βόλτα στη θάλασσα
5. Πεθαμένες φωνές
6. Αλλιώς
7. Άσε το φως να καεί
8. Κι εγώ το σύννεφο
9. Ανατολή
10. Όλα μου τα δωσες εσύ (τραγουδάει ο Κώστας Παρίσσης)
11. Αυτό που σωπαίνει (instro)
12. Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα (ποίηση Κώστα Καρυωτάκη)
13. Είμαι το σπίτι (instro)

https://petrostheotokatos.bandcamp.com/album/-

https://www.facebook.com/Petros-Theotokatos-19485988007