ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ
(Η ιστορία του τραγουδιού)

Το τραγούδι «Της γενιάς μου» γράφτηκε στις αρχές του 2011. Αποτελεί ένα από τα κοινωνικοπολιτικά τραγούδια του πρώτου μου προσωπικού δίσκου με τίτλο «Έχουμε υποχρέωση» και πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη του 2014. Τα χρόνια εκείνα με έβρισκαν φοιτητή στην Ιταλία.

Περίοδος υπαρκτώς σουρεαλιστική, θυμάμαι. Η οικονομική κρίση στο ξεκίνημά της, η υπαρξιακή κρίση στο απόγειό της και εγώ εν μέσω απογοήτευσης, οργής και ενίοτε σαρκασμού, διαπίστωνα την απάθεια του μεγαλύτερου μέρους της νεοελληνικής κοινωνίας, και ιδίως «της γενιάς μου», απέναντι σε όσα συνέβαιναν τότε. Μνημόνια, τροϊκανή κατοχή, καθημερινές πολιτικές προδοσίες, πολιτισμική και κοινωνική αποσύνθεση, αισθητική και ηθική πτώχευση. Για Δημοκρατία φυσικά ούτε λόγος. Και κάπου στο βάθος του ορίζοντα, στην οθόνη του δικού μας μέλλοντος, παγωμάρα και μοναξιά.

Όταν ο Νίκος Γραμμάτος μού ζήτησε να του στείλω το τραγούδι που θα προτιμούσα να συμπεριληφθεί στην πολυσυλλεκτική συλλογή «Underground Όνειρα 6», σκέφτηκα πως το συγκεκριμένο κομμάτι ταιριάζει ιδανικά με το περιεχόμενο της ξεχωριστής αυτής ψηφιακής έκδοσης.

Καλή ακρόαση

Γιώργος Μάρτος

 

Το τραγούδι περιέχεται στην νέα συλλογή του Rockap, Underground Όνειρα 6 και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.