Όταν έγραφα τους στίχους για το τραγούδι “Τα όνειρα είναι για εμάς” η σκέψη μου πήγε στην φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και αμέσως μετά σε κάτι όμορφο όπως είναι ο έρωτας. Έτσι ο στίχος έκανε μεταφορά στις αντιθέσεις του κόσμου μας.

Στα επόμενα κουπλέ θα γράψω για την φτώχεια και την πείνα που βιώνουν άλλα σημεία του πλανήτη. Το ρεφρέν θα πει αυτό ακριβώς, ότι ο κόσμος μας είναι σαν κέρμα με δυο όψεις, τα όνειρα είναι για εμάς, να δίνεις να αγαπάς να πονάς.

Σήμερα βλέπουμε από τις ήσυχες γειτονιές και τα όμορφα σπίτια μας, να έχει ξεκινήσει ακόμα ένας πόλεμος, και σαν θεατές – οπαδοί να μπαίνουμε στο τρυπάκι για το ποιον θα υποστηρίξουμε, λες και παρακολουθούμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Ζούμε ακριβώς όλα αυτά που περιγράφω σε αυτό το τραγούδι. Οι περισσότεροι άνθρωποι να ζούνε στον κόσμο τους και να μην τους καίγεται καρφί, και κάποιοι άλλοι να καλούνται να παλέψουν για την ίδια τους την ζωή. Άλλοι να την χάνουν. Το μεγαλύτερο θύμα σε αυτή την κατάσταση, τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα.

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε στο youtube, στο spotify, στο facebook, ή αν θέλετε να το κατεβάσετε από την νέα συλλογή του Rockap.gr “Underground Όνειρα 6”.

Τα όνειρα είναι για εμάς.
Νίκος Γραμμάτος
15/10/2023

 

Το τραγούδι περιέχεται στην νέα συλλογή του Rockap, Underground Όνειρα 6 και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.