Το τραγούδι μου “Ορίζοντες” αποτελεί τον προπομπό της επερχόμενης τρίτης δισκογραφικής μου δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού έχουν γραφτεί αποκλειστικά από εμένα, ενώ έχω αναλάβει και ο ίδιος την ερμηνεία του τραγουδιού. Τα τύμπανα έχουν γραφτεί απ` τον μουσικό μου συνεργάτη Φοίβο Ανδριόπουλο. Οι στίχοι κι η βασική ιδέα του τραγουδιού έχουν γραφτεί πριν απ` την περίοδο της πανδημίας. Αναφέρεται στην προσπάθεια και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιο άτομο που είναι εκτός συστήματος και πορεύεται μέσα απ` το όραμα του και την τέχνη του, δίχως να συμβιβάζεται με τις όποιες επιταγές μιας άρρωστης ουσιαστικά κοινωνίας.

Γίνεται επίσης αναφορά για το πώς είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο καλλιτεχνικής και γενικότερης φύσεως  αξίες , σήμερα να θάβονται και να οδηγούνται στην περιθωριοποίηση ενώ ταυτόχρονα να εξυψώνονται ευτελή πράγματα και καταστάσεις που ουσιαστικά εδραιώνουν το σύστημα και τις άσχημες κοινωνικές  συνθήκες που βιώνουμε.

Το τραγούδι κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα και το ρεφρέν “Κι εσύ να λες πως θα μείνεις ζωντανός” που υποδηλώνει ότι παρά τη σήψη του σήμερα τέτοιου είδους εγχειρήματα  και άτομα στο τέλος θα βγουν νικητές.

Νίκος Γκέκας

 

Το τραγούδι περιέχεται στην νέα συλλογή του Rockap, Underground Όνειρα 6 και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.