Cameres coverΟι Cameres δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Νίκο Γραμμάτο και συνοδηπόρος σε αυτό το project είναι ο Γιάννης Βογιατζής. Με τη συνεργασία αρκετών καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής (βλέπε Ασκληπιός Ζαμπέτας από τις Τρύπες, Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα, Αλέξης Χαραλάμπους από Ένοχες Σκέψεις, Ηλίας Κούρτης κ.α.), κυκλοφόρησαν φέτος τον δεύτερο δίσκο τους : «Οι Αναμνήσεις Πάντα Καίνε».

Στίχοι απλοί, ποιητικοί με νόημα που πλαισιώνονται από ήχο ροκ χαρακτηρίζουν το καινούριο τους άλμπουμ. Τα τραγούδια μιλούν για τον έρωτα, τις αναμνήσεις, για τη ζωή γενικά και για τη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Ο δίσκος ξεκινά με το ορχηστρικό Intro και συνεχίζει με το «Βρέξε ουρανέ μου» όπου εκφράζεται η θλίψη και η απόγνωση για τις αντιλήψεις και τα γεγονότα που παρατηρούνται γύρω μας. Το ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ μιλάει για το παρελθόν και πως αυτό επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή μας. Ακολουθεί το «Όλα τελειώνουν» που αναφέρεται στη παραδοχή ότι κανείς δεν είναι παντοτινός, ο πόνος είναι περαστικός και τα πάντα είναι τρωτά κι αναλώσιμα. Τα «Ζαχαρωτά» μαζί με το «Μέσα στο γράμμα» είναι δύο απ τις μπαλάντες του δίσκου που  εξυμνούν τον έρωτα. Στα «Άγρια νιάτα» καταγράφονται μνήμες του στιχουργού απ τα χρόνια που ήταν έφηβος.

Γενικά όλα τα κομμάτια είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά τόσο θεματολογικά όσο και μουσικά .Όλα κινούνται σε στυλ ροκ αλλά το ύφος κάθε τραγουδιού είναι μοναδικό.

Μια αρκετά προσεγμένη και καλή δουλεία που με τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών της ίδιας μουσικής σκηνής απογειώθηκε.

Ελένη Ρούκη

Μπορείτε να ακούσετε τον δίσκο εδώ

Τα τραγούδια:

1. Intro
2. Βρέξε ουρανέ μου
3. Οι αναμνήσεις πάντα καίνε
4. Όλα τελειώνουν
5. Θέλω η νύχτα
6. Ζαχαρωτά
7. Αστέρια υπάρχουν πολλά
8. Δώσε μου δύναμη
9. Άγρια νιάτα
10. Μέσα στο γράμμα
11. Υπάρχεις ακόμα
12. Μαύρος αέρας

Βρείτε τους εδώ:  https://www.facebook.com/cameres