“Βράδυ Παρασκευής και τα Υπόγεια Ρεύματα συνεχίζουν το συναυλιακό τους ταξίδι σ’ ένα από τα ελάχιστα λαϊβάδικα των προαστείων της Αθήνας, το Remedy. Αυτή τη φορά στη σκηνή τους συντροφεύουν οι Manifesto από την Άρτα.

Απλά και μόνο ο τόπος δράσης των Manifesto αρκούσε για να μου προκαλέσει μια αρχική περιέργεια για τη μουσική τους. Αυτό που είδα στη σκηνή ήταν μια αρκετά δεμένη μπάντα που χωρίς να παρουσιάζει κάτι πρωτότυπο, εκπέμπει μια εκρηκτικότητα χάρη στα πλήκτρα και τα μεταλλικά περάσματα, αλλά κυρίως λόγω της ενέργειας του τραγουδιστή τους. Αν θα θυμόμαστε κάτι όσοι ακούσαμε τους Manifesto αυτό το βράδυ για πρώτη φορά, αυτό θα είναι σίγουρα το –δυστυχώς τόσο ζωντανό κι επίκαιρο- Ετών 3, τραγούδι με το οποίο η μπάντα κορύφωσε ιδανικά την εμφάνισή της.

Η υπόλοιπη βραδιά άνηκε στα Υπόγεια Ρεύματα, τα οποία αφηγήθηκαν μια μοναδική μουσική ιστορία, αποτελούμενη από τραγούδια της 20χρονης και πλέον παρουσίας τους στα μουσικά δρώμενα, αλλά και ορισμένες διασκευές όπως το I Can’t Escape Myself των The Sound και Το Κάθε Τι του Θάνου Ανεστόπουλου. Η εμφάνιση των Υπόγειων Ρευμάτων ήταν μια υπέροχη μίξη νοσταλγικών κιθαριστικών διαδρομών, μιας παθιασμένης ερμηνείας μιας φωνής τόσο οικείας και των ονειρικών ήχων ενός ηλεκτρικού πριονιού. ”

Κειμενο & φωτογραφίες: Γιώργος Αργυρόπουλος https://www.facebook.com/george.argyropoulos.photography