Αυτή είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά για τον Στάθη Αρτινό, εν ονόματι «Όγδοη μέρα». Ένας δίσκος που ήρθε στα χέρια μου κατά τον Μάρτιο του 2012 όπου και κυκλοφόρησε. Εκ πρώτης ακρόασης μου άρεσε και βρήκε γρήγορα θέση στην τότε ραδιοφωνική εκπομπή μου. Έλα όμως που έφτασε γρήγορα το καλοκαίρι και ο δίσκος αυτός έμεινε για λίγο στην άκρη. Ίσως ο καιρός να παίζει και αυτός τον ρόλο του στην κυκλοφορία μιας δουλειάς.

Ο Στάθης σε αυτό τον δίσκο είναι μελαγχολικός, βροχερός, και δύσκολα να πάρει θέση μέσα στο κατακαλόκαιρο. Όχι η μουσική δεν έχει να κάνει με τον καιρό… ή μήπως έχει; Σίγουρα ο καιρός αλλάζει την διάθεση μας… πόσοι από εσάς ποστάρατε Νοέμβριο μήνα στο facebook το «November Rain» των Guns n roses; Γενικά το καλοκαίρι αφήνω στην άκρη τους δίσκους για ένα διάλλειμα που χρειάζεται… εκεί έμεινε και ο δίσκος αυτός… και επανήλθε από Οκτώβρη.

Δέκα νέα τραγούδια συν ένα bonus track σε συνεργασία με τον Argie. Τραγούδια που σε βάζουν αμέσως στην ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει ο Στάθης, και τα καταφέρνει. Μια κιθάρα και ένα πιάνο φτάνουν για να μεταφέρει όλα όσα θέλει να πει, και το κάνει καλά. Ένας δίσκος που αγαπιέται ολόκληρος, από την αρχή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η ποίηση, ο στίχος, το τραγούδι, η αγάπη, η αναζήτηση, το ταξίδι και άλλα πολλά που θα ανακαλύψετε μόνοι σας, βρίσκονται μέσα εδώ.

Η παραγωγή του δίσκου είναι πολύ καλή και η όλη προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων, που εν έτη 2012 ο Στάθης επιμένει να δισκογραφεί και να δίνει ένα ακόμα συν στο ελληνόφωνο ροκ που κάποιοι το θέλουν ή το νομίζουν για πεθαμένο.

Εξώφυλλο και artwork είναι κάτι που δεν με ενθουσίασε και θα το ήθελα καλύτερο, όπως επίσης στο ένθετο να υπήρχαν οι στίχοι του κάθε τραγουδιού. Μικρό το «κακό».

Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!

Περιεχόμενα:

Στίχοι – Μουσικη Σταθης Αρτινος

1. Φεγγάρι 5.00
2. Δίδυμοι 4.05
3. Απόψε 3.13
4. Ξημέρωμα 3.55
5. Η βροχή μέσα μου 3.06
Στίχοι : Στάθης Αρτινός – Μουσική: Ηλίας Βαφειάδης
6. Θέλω να τρέξω 2.57
7. Βοριάς 4.05
8. Όγδοη μέρα 3.17
9. Πριν σκοτώσεις την αγάπη 4.10
10. Νανούρισμα 1.30

ΒONUS ΤRACK
11. Στην ψυχή δεν ξημερώνει 3.16
Στίχοι & Μουσική: Στάθης Αρτινός, Αργύρης Λουλατζής

 

Νίκος Γραμμάτος