Θα μπορούσαμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή μα αρχή δεν μπορούμε να βρούμε όπως και τέλος! Η λαϊκή  φράση «αέρα πατέρα» συνήθως περιγράφει καταστάσεις όπου το υποκείμενο χωρίς ιδιαίτερο κόπο, χρόνο, χρήμα και εν γένει επένδυση πόρων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα, προκαλώντας τον εκάστοτε περιγράφοντα να τον εντάξει στην κατηγορία των «αεριτζήδων», εξού και το πρώτο συνθετικό. Το δεύτερο, αν μη τι άλλο, κάνει καλή ομοιοκαταληξία!

Το μουσικό πολυδιάστατο συγκρότημα «Αέρα Πατέρα» μετουσιώνοντας την παραπάνω περιγραφή σε πράξη είναι μια παρέα ανθρώπων (25 persons/second!) που  τους αρέσει να παίζουν πότε μουσική,  πότε παιχνίδια πόλης, πότε οτιδήποτε άλλο τους εκφράζει και τους καρφωθεί στο κεφάλι! Αυτή η κολεκτίβα λοιπόν εν έτη 2010 προς 2011 κυκλοφορούν  τη νέα τους δουλειά από την Massive Productions με τίτλο «Εδώ Που Φτάσαμε».

Στο cd αυτό θα ακούσετε απ΄ όλα  (με τζατζίκι και κρεμμύδι!). Τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων, ροκ, δημοτικά και ότι τραβάει η όρεξη σας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τους στίχους-συναίσθημα που θέλει να βγάλει η μπάντα. Ίσως να φταίει το απαίδευτο αυτί μας που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια ακούσματα. Πάντως τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται για πλάκα όπως έχουμε πει και στο παρελθόν γι’ αυτό η δουλειά αυτή θέλει μεγάλη προσοχή και πολλές φορές ανάγνωση (θα σας εξετάσω μετά!). Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι η πολύ καλή παραγωγή και το θεσπέσιαλ artwork.

Δεκατέσσερις ολόφρεσκες σπαρταριστές συνθέσεις έτσι χαλαρά, απλά και αβίαστα με μία έκπληξη! Στο τραγούδι με τίτλο «Τουρουρού» συμμετέχει με στίχους, κιθάρες και φωνή ο Θείος Νώντας του ελληνικού ροκ Δημήτρης η Μήτσος Πουλικάκος η Πουλίκας.

«Μέσα απ’ ανθρώπους σαν καπνούς, από καπνούς κι από σειρήνες, από έρωτες σαν δίνες, από θρύψαλα βιτρίνες, φίλε να φεύγεις  φίλε να φεύγεις. Ελευθερία είναι μόνο μια επιλογή του νου, την κάνεις μέσα στο μυαλό σου τότε τη ζεις παντού…»

Αντρέας Σεϊντής