357_stathis_artinos_-_araxthos_i_axerontasΟ Στάθης Αρτινός, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, παρουσιάζει το πρώτο single από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά που θα φέρει τον τίτλο «Ο Κύκλος».

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα στη μουσική γνώρισε τεράστια επιτυχία, με τραγούδια όπως «Οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε», «Θέλω να τρέξω», «Το φεγγάρι»,» Όταν ο ήλιος θα πάψει να ανατέλλει» κ.α.

Σήμερα, πιο ώριμος από ποτέ παρουσιάζει το single «Άραχθος ή Αχέροντας».

Σε στίχους και μουσική του ιδίου, σε αυτό το τραγούδι το έντεχνο παντρεύεται με βαλκανικές και ανατολίτικες μουσικές επιρροές, ταξιδεύοντας τον ακροατή σε τόπους γεμάτους νύμφες και αερικά.

Η περίτεχνη ενορχήστρωση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κανονάκι, λαούτο και νταούλι, δίνει μια μαγική χροιά στη μελωδία και μας υπενθυμίζει πως η μουσική και οι ομορφιές της φύσης είναι τα απόλυτα αντίδοτα στις δυσκολίες της καθημερινότητας και το γκρίζο αστικό τοπίο.

Απολαύστε τον!

Λίγα λόγια για τον Στάθη Αρτινό

Ο Στάθης Αρτινός γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1983. Έγραψε τα πρώτα του τραγούδια σε ηλικία 18 ετών και τα εξέδωσε το 2004. Η κυκλοφορία του CD single του με τίτλο Οι Άγγελοι Μαθαίνουν Να Πετάνε ήταν καθοριστική για την μουσική του πορεία, με κάποια από τα τραγούδια του να ξεπερνούν τις 4 εκ. προβολές στο YouTube. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο Οι Λέξεις, που δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του πάνω στο Σύχρονο Τραγούδι, στο Εθνικό Ωδείο, και το 2010 ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα. Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο Όγδοη Μέρα κυκλοφόρησε το 2012 και έκτοτε ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε μόνιμη περιοδεία. Η επιστροφή απο την Αθήνα στον τόπο καταγωγής του, την Άρτα, του έδωσε το εναυσμα για την δημιουργία της τρίτης δισκογραφικής του δουλειάς. Πρόκειται για μια σειρά τραγουδιών με γενικό τίτλο Ο Κύκλος στον οποίο κυριαρχεί πλέον το στοιχείο της παράδοσης και σε στιχουργικο αλλά και μουσικό επίπεδο, και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από την Final Touch.