Το συγκρότημα Πρώτο Σύννεφο Δεξιά θα το βρούμε στο δεύτερο στενό πριν τον Άγιο Πέτρο, στρίβοντας αριστερά όπως πάμε για τις πύλες του παραδείσου! Τα μέλη του είναι από Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη και τους είχαμε γνωρίσει παλιότερα με το όνομα Τσαλαπετεινοί. Όπως λένε και στο προφίλ τους στο Myspace «αυτή η μπάντα θα παίζει τα πάντα!»…

Τα παιδιά έχουν όρεξη για μουσική δημιουργία, χαβαλέ και γενικότερα κάνουν κάτι το οποίο το γουστάρουν και αυτό φαίνεται και στο πρώτο demo τους που αποτελείται από 5 κομμάτια. Με οδηγό το πουλί τσαλαπετεινό με πλούσια ηχοχρώματα για φτερά, νοικοκυρεμένη παραγωγή και με ελεύθερο κελάηδισμα άγριας ομορφιάς για μουσική, δίνουν το δικό τους στιλ στα τραγούδια κάνοντας αργά και σταθερά βήματα στη μουσική σκηνή. Ταμπέλες δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε στην μουσική τους. Είναι λίγο από όλα! Alternative, funk, blues, rock, hip hop, pop και ότι κάνουν κέφι εκείνη τη στιγμή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν «καλή» μουσική.

Σε αυτή τους την προσπάθεια η μπάντα παίζει με τους ήχους η καλύτερα πειραματίζεται χρησιμοποιώντας μία μίξη επιρροών και βιωμάτων προσπαθώντας να τα ταιριάξουν όλα αρμονικά. Ο στίχος απλός, κατανοητός, παρεΐστικος και δροσερός, προσθέτοντας έξυπνα εφέ πάνω στα λόγια για να γεμίσουν τα τραγούδια τους. Το κομμάτι που πιστεύω πως ξεχωρίζει από το demo είναι «Το μπλούζ του τσαλαπετεινού» το οποίο θα μπορούσαν κάλλιστα να το είχαν πεί τα Υπόγεια Ρεύματα ή οι Ψόφιοι Κοριοί.

Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια σε αυτό το demo και περιμένουμε την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στα αφτιά σας για τους Πρώτο Σύννεφο Δεξιά και ας έχει και ήλιο στον ουρανό! Το μέρος που συναντιούνται τα όνειρα μας είναι όπως κοιτάτε ψηλά, Πρώτο Σύννεφο Δεξιά!!!

Τα Τραγούδια:
1. Έτσι μου είπαν
2. Μικρόκοσμος
3. X+Y
4. Μια ανάσα
5. Το μπλουζ του Τσαλαπετεινού

http://www.myspace.com/otsalapeteinos

Αντρέας Σεϊντής