Οι Βαυκάλημα είναι από τις ευχάριστες ανακαλύψεις μας, τους οποίους γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια στο myspace, μια μπάντα η οποία προχωράει αργά και σταθερά, πάντα με χαμηλό profile μα με πολύ όρεξη για δημιουργία.

Στα χέρια μου έφτασε η live προσπάθεια των παιδιών, ένα ακυκλοφόρητο δισκάκι με 11 τραγούδια τους ηχογραφημένα από συναυλία τους στο ΑΝ club.
Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια, όπου μέσω αυτής μπορείς να νιώσεις το συναίσθημα και την δυναμική που μεταδίδει η μπάντα πάνω στην σκηνή (εκεί φαίνεται η καλή η μπάντα), χωρίς την προσθήκη μηχανημάτων και το μαγικό χέρι του παραγωγού.

Η ερμηνεία και η εκτέλεση των τραγουδιών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η αύρα των Βαυκάλημα γίνεται αισθητή και σε παρασέρνει στον ρυθμό της εν λόγο συναυλίας, έστω κι αν δεν έχουμε την δυνατότητα της εικόνας. Τραγούδια μεθυστικά σε ρίχνουν αμέσως στο μουσικό ταξίδι τους. Ανάμεσα στα δικά τους βρίσκεται και μια πολύ καλή εκτέλεση – διασκευή του τραγουδιού των Active Member – “της φωτιάς οι μάγοι” , το οποίο πιστεύω ότι είναι και η καλύτερη στιγμή στο εν λόγο δισκάκι.

Ο ήχος πάλι είναι αρκετά καλός, αν και υπάρχει μια έντονη αίσθηση του «βάθους», σε αυτό ίσως να φταίει ο χώρος βέβαια. Αυτό που με έκανε όμως να εκραγώ είναι ο ήχος του «tom» στα τύμπανα, ένας διαπεραστικός εκνευριστικός ήχος που σου τσιτώνει τα νεύρα, σαν να χτυπάς τον κουβά σφουγγαρίσματος… όταν ακούγεται αυτό, πραγματικά τα χαλάει όλα.

Θετικά τα αποτελέσματα της προσπάθειας της οποίας αξίζει να αποκτήσετε, μέσω κάποιας συναυλίας τους. Περιμένουμε την πρώτη επίσημη δουλειά τους με ανυπομονησία!

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος