Οι B-Sides αποτελούμε την εξέλιξη μιας παρέας φίλων που παίζαμε μουσική από το τέλος του 1999. Μετά από πορεία περίπου 5 ετών με συναυλίες, ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις κομματιών με ελληνικό στοίχο, το γκρουπ αυτό διαλύθηκε.

Τα τρία από τα μέλη (κιθάρες-μπάσο) αποφασίσαμε ότι είχαμε περισσότερα να πούμε μουσικά και έτσι συνεχίσαμε μαζί αλλάζοντας το ύφος μας.

Από το 2004 ως τις αρχές του 2007 δουλεύαμε συνεχώς μόνο δικά μας κομμάτια με αγγλικό στίχο. Ο ήχος εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε σε ατέλειωτες πρόβες. Μετά από αλλαγές drummer και τραγουδιστή βρήκαμε τον ήχο και το ύφος που επιθυμούσαμε και αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε.

Το Δεκέβρη του 2007 κάναμε τo πρώτο μας live μαζί με τους Flakes στην Πολιτεία.
Στις αρχές του 2008 ηχογραφήσαμε στο Noise Box studio και κυκλοφορήσαμε σε 500 κόπιες το ανεξάρτητο single “Morning After” που περιείχε τα κομμάτια “Queen” και “Forest”. To single μοιράστηκε δωρεάν.

Το “Queen” συμπεριλήφθηκε στη συλλογή “Audiobook no.4” του postwave.gr. Μπήκε επίσης στο airplay του Max FM, του Πολιτεία FM και του Mojo Radio στα top 10 του οποίου συμπεριλήφθηκε 3 φορές.

Την άνοιξη του 2008 ηχογραφήσαμε δύο ακόμα κομμάτια στο Noise Box studio, το “Kill” και το “Who”. Το cd δεν κόπηκε σε μεγάλη ποσότητα και το single με τίτλο “K-9” μοιράστηκε σε φίλους και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Μάϊο συμμετείχαμε στο 2ο Music Wave festival στο An Club στην Αθήνα.

Τον Ιούνιο συμμετείχαμε σε δύο ακόμα live festival στην Πάτρα (School of Rock και Free your Voice) και κάναμε ένα Live στο Catamaran.

Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε δικτυακά το remix του κομματιού “Kill” από τον Chris Nemmo. Το ep “Bad Science” που κυκλοφόρησε σε περιορισμένες κόπιες αμέσως μετά, περιλαμβάνει τα 4 κομμάτια μας και το remix του Chris Nemmo.

Τον Αύγουστο υποβάλλαμε το “Queen” στο διαγωνισμό Coca Cola soundwave vol. 2.

Το κομμάτι ξεχώρισε και συμμετείχαμε στο live του Coca cola soundwave στο Bios στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Τον Οκτώβρη ηχογραφήσαμε ένα ακόμα demo κομμάτι με τίτλο “I speak your words” στο Noisebox studio. Το κομμάτι αυτό μπορεί να βρεθεί μόνο στο site και στη myspace σελίδα του συγκροτήματος

Tο Νοέμβριο το κομμάτι “Queen”  συμπεριλήφθηκε στο compilation cd στο τεύχος 6 του περιοδικού Muzine.

Το Δεκέμβρη κυκλοφορεί η πρώτη μας επίσημη κυκλοφορία στην b-otherside records. Πρόκειται για ένα 7ιντσο single με τίτλο “Queen” και περιέχει τα κομμάτια “Queen” και “Forest”  για πρώτη φορά σε mastered ολοκληρωμένη μορφή. Η μίξη, η ηχοληψία και η παραγωγή έγινε στο Noisebox studio από τον sak (Διονύσης Μπάστας) και το master έγινε από τον Eroc και τον Τάκη Δημουλά στο Original Meister Studio στη Γερμανία. Το 7ιντσο κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένες κόπιες.

B-Sides:
Βασίλης/Φωνή
Γιώργος/Κιθάρα
Χρήστος/Κιθάρα
Γιάννης/Μπάσο
Χρήστος/Drums

Περισσότερες πληροφορίες στο www.b-sides.gr και www.myspace.com/bsidesband
Group στο Facebook : http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=8326137121