Οι Dark delight έρχονται από τη Πάτρα και σχηματίστηκαν το 2002 σε πρώτη μορφή. Η μουσική τους σκοτεινή και μυστήρια δίνει την αίσθηση μιας πλήρη απογοήτευσης και μόνο. Λίγο “ξερή” θα έλεγα, γιατί στερείται συναισθημάτων, ενώ το σκοτεινό ύφος τους ενδείκνυται για πολύ πιο έντονες δημιουργίες σίγουρα.

Έχουν κάποια ξεσπάσματα με μικρές δόσεις οργής, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι αρκετά για να ενθουσιάσουν τον ακροατή, τουλάχιστον όχι από μόνα τους. Οι επιρροές τους αρκετά ξεπερασμένες, χωρίς ούτε καν κάποια στοιχεία πιο πρόσφατα ή δικά τους με κάνουν να πω πως θα έπρεπε να διευρύνουν τ’ ακούσματά τους, τουλάχιστον γι’ αρχή.

Η παραγωγή βέβαια επιβαρύνει όλο το παραπάνω σκηνικό, δεν σου επιτρέπει ν’ ακούσεις τις λεπτομέρειες που ίσως υπάρχουν και τα φωνητικά σχεδόν χάνονται. Λίγο που διάβασα τους στοίχους αυτό που πρόσεξα κατευθείαν είναι ότι χρησιμοποιούν Αγγλικά μεν, αλλά συντεταγμένα στα Ελληνικά (!) και θα χαρακτήριζα το περιεχόμενο μάλλον εφηβικές αναζητήσεις..

Έχουν βάλει λοιπόν τις βάσεις για τη πορεία τους αλλά σίγουρα θέλουν δουλειά, με παραπάνω ψυχή και ίσως και λίγη εμπειρία ακόμα ώστε να δημιουργήσουν κάτι με ύφος και προσωπικότητα δική τους και όχι μία από τα ίδια!

Οι Dark delight είναι:
Curehead (guitar/vocals)
Andreas (keyboards)
Kostas (bass)
Ted (drums)

Κείμενο: Αθηνά Λεπίδα