Η είδηση ότι τα Ρόδα της ερήμου έχουν έτοιμη μία νέα δουλειά, είχε φτάσει στα αυτιά μου πριν 2-3 χρόνια και με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα. Η στιγμή όμως που ανακάλυψα ότι η ώρα αυτή είχε φτάσει, με βρήκε ξαπλωμένο στο κρεβάτι μου να σερφάρω για λίγο ακόμα και να επιλέγω κάποια τραγούδια τα οποία θα με οδηγούσαν στον ύπνο μου. Την στιγμή που είδα το γκρουπ της μπάντας στο facebook και ότι δίνουν ελεύθερα την νέα τους δουλειά ένα ηλεκτροσόκ με χτύπησε, τινάχτηκα από το κρεβάτι και περίμενα να φτάσει στον υπολογιστή μου…. και ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα!!

Ναι ρε φίλε, αυτοί είναι, το κατάλαβα από την μουσική και από την χαρακτηριστική άγρια χροιά του Νίκου Δημητριάδη, αυτοί που με συντρόφευαν πολλές ώρες σε ραδιοφωνικές και προσωπικές μου στιγμές, μια από τις αγαπημένες μπάντες της Ελληνικής ροκ σκηνής που γνωρίσαμε το ’90.

Δώδεκα νέα τραγούδια που ξεπηδάν από τις στάχτες τους, βάζοντας πάλι φωτιά στα ηχεία μας. Η Τρίτη δισκογραφική τους δουλειά έχει τίτλο «Η τώρα η ποτέ» , έρχεται να σου μιλήσει για τα υπαρξιακά σου προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την κοινωνία και τον κόσμο που ζούμε εν έτη 2010, σου φωνάζουν να ζήσεις και να αγωνιστείς για τα πάντα, να ξεπερνάς το κάθε εμπόδιο, να ψάχνεις την ουσία στις όμορφες στιγμές, εκεί βρίσκεται η ουσία της ζωής μας. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι γιατί απλά όλος ο δίσκος έγινε αγαπημένος, έχουμε να κάνουμε με ένα διαμάντι για το Ελληνικό ροκ που θα έπρεπε σίγουρα να κυκλοφορήσει και να μείνει στην ιστορία, όχι βέβαια πως δεν θα γίνει επειδή είναι ανεξάρτητο και αδέσποτο δισκογραφικά!

Η παραγωγή του δίσκου είναι σε ικανοποιητικό σημείο και έγινε από τα 2 μέλη που ουσιαστικά είναι όλη η μπάντα. Ο Νίκος Δημητριάδης στα φωνητικά – στίχους και μουσική και ο Σταύρος Κερμενιώτης στις κιθάρες, μουσική και programming.

Ένα είναι το μοναδικό μειονέκτημα στα αυτιά μου. Η έλλειψη του έμψυχου δυναμικού, των ντράμερ και μπασίστα, όπου αν υπήρχαν θα δίνανε άλλο αέρα και ψυχή στα τραγούδια. Όχι ότι χάνουν ηχητικά, η τεχνολογία βοηθάει και πλέον δεν είναι πολύ ορατή η δουλειά του υπολογιστή στην μουσική αλλά όσο να ναι υπάρχουν σημεία που ο υπολογιστής, τουλάχιστον στα τύμπανα, αποδίδει «ξερά» κάποιους ήχους… εκεί αν υπήρχε το ανθρώπινο χέρι θα έδινε άλλο αέρα και θα απογείωνε κι άλλο τα ήδη δυναμικά τραγούδια.

Παρ όλα αυτά αξίζουν 1000 μπράβο στα 2 παιδιά από την Πτολεμαΐδα για το κουράγιο να φτιάξουν αυτή την δουλειά και να μας την χαρίσουν ΔΩΡΕΑΝ, ενάντια στους χρυσοθήρες των δισκογραφικών και  των μπατσονόμων του διαδικτυακού downloading

Κείμενο: Νίκος Γραμμάτος

Λίστα Τραγουδιών :
01 Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ
02 ROCK’N’ROLLISTAZ
03 ΨΑΞΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
04 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙΣ
05 ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ
06 ΩΚΕΑΝΟΣ
07 ΝΑ ΖΗΣΩ
08 ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ
09 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ
10 ΑΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ
11 ΒΟΟ!
12 ΟΞΥΓΟΝΟ

http://www.myspace.com/tarodatiserimou
http://www.facebook.com/pages/TA-RODA-TES-EREMOU/152759974757259?ref=ts
http://www.youtube.com/user/TaRoda3?feature=mhum