treeringsΑυτό είναι ένα απόσπασμα από τον δίσκο Years, που δημιουργήθηκε από τον Bartholomäus Traubeck, ο οποίος διαθέτει επτά ηχογραφήσεις από διαφορετικά δέντρα, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών δέντρων Δρυς, Maple, Καρυδιά και Οξυά.

Αυτό που θα ακούσετε είναι δεδομένα από δακτύλιο ενός έτους του δέντρου Ash. Κάθε δέντρο ακούγεται πολύ μοναδικό, εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δακτυλίων, όπως είναι η αντοχή, το πάχος και ο ρυθμός ανάπτυξης.

Λάβετε υπόψη σας ότι οι δακτύλιοι των δέντρων μεταφράζονται στη γλώσσα της μουσικής, αντί να ηχούν μουσική από μόνα τους. Το ένα είναι ένα είδος πικάπ που ο Traubeck χρησιμοποιεί μια κάμερα PlayStation Eye και ένα κινητήρα stepper που συνδέεται με βραχίονα ελέγχου. Μεταδίδει τα δεδομένα σε έναν υπολογιστή με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Ableton Live. Αυτό που καταλήγουμε είναι ένα απίστευτο κομμάτι στο πιάνο και στην περίπτωση του δέντρου Ash, είναι ένα πολύ μυστηριώδες.

Το Hats Off to του Traubeck έρχεται με την έξυπνη μέθοδο που μετατρέπει ένα απλό κομμάτι του ξύλου σε ένα όμορφο μοναδικό ήχο.

Θα σας κάνει να αναρωτιέστε τι είδους μουσική θα παίζουν τα άλλα μέρη της φύσης.

Δείτε το βίντεο: