485287_1514973795308280_2077530182_n

Αν θυμάμαι καλά δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να απολαύσω ζωντανά τα Υπόγεια Ρεύματα και χαίρομαι που το έζησα και αυτό, πόσο μάλλον σε έναν μικρό και ζεστό χώρο όπως είναι το μαγαζί «Μυροβόλος Άνοιξης» στην πόλη της Καβάλας.

Αυτό βέβαια έχει και τα καλά αλλά και τα κακά του. Το καλό φυσικά ότι είσαι πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής από τον καλλιτέχνη, και το άσχημο είναι πάντα ο ήχος, όπου δεν είναι αυτό που αρμόζει σε μια μπάντα με τέτοια ιστορία, αλλά και σε κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της.

12361_1514974191974907_799867550_nΦανταστείτε ότι ζήσαμε κάτι σαν πρόβα… δεν είναι και άσχημο, αν και τα 12 ευρώ είσοδος θα ήταν σίγουρα αποτρεπτικά για αρκετό κόσμο που δεν ήρθε. Κόσμος υπήρχε αλλά όχι αυτός που θα έπρεπε!

Τα «Υπόγεια Ρεύματα» στην πρώτη μια ώρα της συναυλίας δεν με ενθουσίασαν, καθώς άκουγα αρκετά λαθάκια στα παιξίματα τους, για αυτό ίσως να φταίει ότι η μπάντα είναι πλέον με νέα σύνθεση και ουσιαστικά αυτοί που έχουν μείνει από τα παλιά Ρεύματα, είναι ο Γρηγόρης Κλιούμης στην φωνή & κιθάρα και ο Κώστας Παρίσσης στην κιθάρα & φωνή. Στο μπάσο και το μουσικό πριόνι είδαμε τον Νίκο Γιούσεφ, ο οποίος είχε κάνει ένα πέρασμα και από τα live του Θάνου Ανεστόπουλου (δεν ξέρω αν ακόμα παίζει μαζί του), και ο Τάσος Πέππας στα τύμπανα.

Η μπάντα στην συνέχεια κατάφερε να με κερδίσει και να ξεχάσω τις όποιες ατέλειες οι οποίες έμοιαζαν αμελητέα ποσότητα στο γενικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως που λείπει από τα Υπόγεια Ρεύματα είναι τα πλήκτρα. Μετά την αποχώρηση του Μάρκου Τσατσούλη πιστεύω ότι έχασαν αρκετά από τον ήχο ο οποίος τους είχε χαρακτηρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ακούσαμε τραγούδια από όλη τους την δισκογραφία και κάναμε μια όμορφη αναδρομή στο παρελθόν με ήχους που αγαπήσαμε αλλά και μας μεγάλωσαν. Ακούσαμε επίσης 3 νέα τραγούδια τους. Τα νέα τους τραγούδια θα ανεβαίνουν ένα-ένα, ανά διαστήματα στο youtube (ήδη έχουν ανέβει 2 που μπορείτε να ακούσετε), και ίσως αργότερα να γίνει κάποια 546108_1514974348641558_394007906_nκυκλοφορία, με την μπίλια να κάθεται περισσότερο στην έκδοση βινυλίου, απ’ ότι μου είπε ο ίδιος ο Γρηγόρης.

Να σημειώσω ότι από αυτά που έχω ακούσει στο youtube αλλά και από το live τους, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Τα Ρεύματα σπάνια μας απογοητεύουν, αν εξαιρέσω την συνεργασία με τον Μικρούτσικο όπου το γεγονός ήταν από μόνο του ανατρεπτικό προς εμέ, ακόμα και στην ακρόαση.

Ελπίζω την επόμενη φορά σε ένα live όπου θα υπάρχει stage και καλός-δυνατός ήχος για να γουστάρουμε ακόμα περισσότερο.

Ευχαριστούμε για την βραδιά.

Κείμενο, φωτογραφίες & βίντεο: Νίκος Γραμμάτος