Το διαδίκτυο, τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί σαν σκαλοπάτι για πολλούς καλλιτέχνες, που ζουν στην επαρχία, ώστε να αναδειχτούν και να κάνουν γνωστές τις δουλειές τους μέσω αυτού, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο. Ένας πολύ αξιόλογος καλλιτέχνης από την Κατερίνη της Πιερίας είναι και ο Αλέξης Καραβέργος, που με άξονα το διαδίκτυο και το Myspace, άρχισε να παρουσιάζει κάποια δείγματα της μουσικής του, μέχρι που ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει και μία πιο ολοκληρωμένη δουλειά του, με τίτλο «Πριν η ζωή να μας γεράσει».

Ένα cd με 10 ελληνόφωνα τραγούδια, άλλοτε με πιο εναλλακτικό και άλλοτε με πιο έντεχνο-παραδοσιακό ήχο. Αν έπρεπε να δώσω έναν χαρακτηρισμό στην μουσική του Αλέξη Καραβέργου αυτό που το προσεγγίζει περισσότερο είναι το folk-rock. Βασικές του επιρροές, λόγω ήχου, και τρόπου ερμηνείας φαντάζουν καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Μάλαμας και ο Πασχαλίδης.

Στιχουργικά, δημιουργείται ένα κλίμα, προβληματισμού για το μέλλον, για τον χρόνο που έχει περάσει και έχει χαθεί, για τα χαμένα όνειρα. Μας μιλάει επίσης για την αγάπη με ερωτηματικά και τον φόβο που προκαλεί η αίσθηση της μοναξιάς.

Συνολικά, το «Πριν η ζωή να μας γεράσει», είναι ένα μουσικό αποτέλεσμα προσιτό σε ένα ευρύτερο μουσικό κοινό, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ταμπέλα, γι’ αυτό ασχέτως του είδους που ακούτε, μην διστάσετε να το αποκτήσετε.

Track list:

  1. Ο βασιλιάς σου να γίνω
  2. Αγάπη
  3. Η μπαλάντα της Μαρίας
  4. Τίποτα δεν είναι απλό
  5. Της ζωής μου το σκοτάδι
  6. Προσευχή
  7. Νοσταλγία παραδείσου
  8. Πριν η ζωή να μας γεράσει
  9. Πέρασαν τα χρόνια (γρήγορα)
  10. Μαχαίρι (βάζω) στην καρδιά

Τον Αλέξη Καραβέργο μπορείτε να τον συναντήσετε στο διαδίκτυο:
www.myspace.com/alexkaravergos

Αντώνης Δριβελόπουλος