Η πρώτη δισκογραφική απόπειρα του εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου Χρήστου Τσιτρούδη, γνωστού και ως Monsieur Minimal, σου κλείνει εξ’ αρχής το μάτι για ποπ μελωδίες ζάχαρης και μελιού. Το “Lollipop” περιέχει ισόποσες δόσεις μελωδικών γραμμών, ρυθμικών beats και ταξιδιάρικων φωνητικών.

Εδώ ανασύρονται οι electropop μνήμες της δεκαετίας του 80’ και πλαισιώνονται από μια άνευ σκοπιμοτήτων κολλητική τραγουδοποιεία. Αν και δεν καινοτομεί, πράγμα που άλλωστε είναι δύσκολο στους καιρούς μας, o Monsieur Minimal παραθέτει με ιδιαίτερο τρόπο την ικανότητά του να συνθέτει ευκολομνημόνευτα ηχητικά διαμαντάκια.

Ο δίσκος κάνει διάφορες στάσεις μέχρι να καταλήξει στον προορισμό του που είναι η κατάκτηση της ψυχικής μας διάθεσης. Το ομώνυμο κομμάτι “Lollipop” μας γεμίζει θετική σκέψη και δημιουργεί προϋποθέσεις για την διαδοχή του απ’το hit single “Smile”, το οποίο μας μεταφέρει στο καλοκαίρι και ό,τι συνεπάγεται. Οι ηλεκτρονικές πινελιές δε στα “Beatiful” και “Soul” δίνουν χώρο για instrumental αναζητήσεις.

Αν τα παραπάνω δεν σας λένε τίποτα, ακούστε κι αυτό. Το μελαγχολικό κλίμα, folk αισθητικής του “Missing You”, αλλά και η bossanova του “Love Story” με τον συγκερασμό της ακουστικής κιθάρας και των strings θα σας παραπλανήσουν για να χαθείτε στην μουσική. Το κομμάτι όμως που θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο ακόμα ηχητικό αποτέλεσμα είναι το “Love Is A Circle”. Η ηλεκτρονική του βάση μπλέκεται με jazzy περάσματα και “παίζει” απροκάλυπτα με την διάθεση μας.

Καθώς νυχτώνει, οφείλουμε να αφεθούμε στην lounge ματιά του “Silk” και στην ονειρική μαγιά του “Lovers” που σαγηνεύει με τους απλούς και καθημερινούς στίχους του και την ερμηνεία του Monsieur Minimal. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι remixers και όχι μόνο Flying Silly Brothers πειράζοντας τα “Soul” και “B.M.F.” .

Top Tracks: “Smile” , “Love Story” , “Love Is A Circle”

Παναγιώτης Σταθόπουλος