10923204_789579077762686_4479541513228781441_nΘα ξεκινήσω να γράφω αυτά τα λόγια με ένα απόσπασμα από την προηγούμενη αναφορά που έκανα στον δίσκο του Νεκτάριου:  «Ο Νεκτάριος Θεοδώρου μαζί με τους Μόνο Γυμνό είναι μια μηχανή παραγωγής τέχνης, στίχων, τραγουδιών».

Να προσθέσω ότι ο Νεκτάριος δεν είναι «τυφλός», δεν κολλάει η στάχτη στα μάτια του, δεν θαμπώνεται από τα τηλεσκουπίδια και την δήθεν ζωή που θέλουν να μας πασάρουν. Είναι ένας άνθρωπος, ένας αυθεντικός ροκ τύπος, με μάτια ορθάνοικτα, αλλά κυρίως με τα μάτια της ψυχής του ορθάνοικτα. Μια ψυχή που πληγώνεται από την κατάντια και την σαπίλα της εποχής που ζούμε, μια ψυχή μεγάλη σε ένα σώμα που φοράει συνεχώς ένα χαμόγελο, σαν αντίδοτο της καθημερινής φρίκης που ζούμε. Σε μια περίοδο που μας θέλουν υποταγμένους και θλιμμένους, αυτός ο τύπος προσπαθεί να χαμογελάει, να είναι αισιόδοξος, να πατάει γερά στα πόδια του, να σφίγγει την γροθιά και να επιμένει να γράφει με την πένα του, να γρατζουνάει την κιθάρα του και να φτιάχνει συνέχεια τραγούδια.

Η νέα δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Μια πληρωμένη απάντηση», κυκλοφορεί από τον Εξαρχειώτη (εφημερίδα/web radio), σε συνεργασία με την X Music που διανέμει το cd. Ναι έχει τυπωθεί σε cd, σε πείσμα των καιρών, και καλά θα κάνετε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε να κάνουμε με 14 νέες συνθέσεις, οι 13 σε στίχους-μουσική του Νεκτάριου Θεοδώρου και μια διασκευή στο τραγούδι «Τα σιγανά ποταμάκια» σε στίχους-μουσική του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Ένας υπέροχος δίσκος από όλες τις απόψεις, ένας δίσκος φτιαγμένος με αυθεντικά ροκ κράματα μουσικής, κεντημένος με ποιητικούς στίχους που καταγράφουν καταστάσεις και βιώματα με γνώμονα την ειλικρίνεια, τον ρομαντισμό, την αγνότητα.

Αντέχεις να ακούσεις στίχους που καίνε και την αλήθεια φωνάζουν; Στίχους που κλαίνε όταν οι μάσκες πέφτουν και το παραμύθι κομματιάζουν…

… και μας τα σερβίρουν γυμνά … ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΑ!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1. Μια πληρωμένη απάντηση
2. Ποιος είσαι εσύ;
3. Ο δικός μου ο θεός είναι αλήτης
4. Μόνο Γυμνό (2η έκδοση)
5. Υπάρχω και με λένε αγάπη
6. Γλέντι είναι ο θάνατος
7. Να σε κεράσω τα χρώματα
8. Μη με ξυπνάς
9. Υπάρχουν τοίχοι που έχουν ονόματα
10. Σακατεμένοι επιβήτορες
11. Τα σιγανά ποτάμια – διασκευή (Στίχοι-μουσική: Παύλος Σιδηρόπουλος)
12. Γ2 πτέρυγα
13. Σαββάτου λόγια
14. Δεν μας ακούει κανείς

Σύνδεσμοι:

https://www.facebook.com/monogymno

necki100@gmail.com