Κωστής Μαραβέγιας – Welcome to Greece
(Pop, rock)
(ilegal productions/ ΕΜΙ)

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού για την σημερινή ελληνική δισκογραφία. Εξαιρετικός μουσικός, περφόρμερ και συνθέτης ξεχώρισε αμέσως με τραγούδια που η μελωδία και ο στίχος τους χαρακτηριζόταν από ευρηματικότητα, χιούμορ, ευφυΐα και χαρούμενη διάθεση.

Σε αυτή την καινούργια δουλειά που κυκλοφόρησε με τον τίτλο ”welcome to Greece” συνεχίζει με το συγκρότημα του, τους Ilegal αυτό που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, το να συνδυάζει δηλαδή τα χρώματα, τις μελωδίες, τις πολυρυθμίες και τάσεις μουσικής.

Οι επιρροές του πολλές και ξεκινάνε από την Ιταλική και Γαλλική μουσική μέχρι το ροκ την ποπ και το λάτιν. Στην Ιταλία μάλιστα και συγκεκριμένα στο Μπάρι, έζησε για ένα διάστημα λόγω σπουδών, εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και να παίξει μαζί τους.

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με την πρώτη του δουλειά, είχε προηγηθεί το “una ratsa, μια φάτσα” που κυκλοφόρησε απο το Manifesto στην Ιταλία και την FM Records στην Ελλάδα… Τώρα με το “welcome to Greece” που κυκλοφορεί από την νεοσύστατη “ilegal productions” και την ΕΜΙ επανήλθε στη δισκογραφία μετά από δυο χρόνια, δίνοντας μια δουλειά βγαλμένη από κάποιο χαρούμενο αστικό τοπίο, από διάφορα παραθαλάσσια σημεία της Ευρώπης.

Σε αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλει σημαντικά και η μπάντα του Mαραβέγια με τους εξαιρετικούς της μουσικούς και μόνιμους συνεργάτες του τα τελευταία χρόνια οι οποίοι εμφανίζονται μαζί του και επί σκηνής : ο Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα, ο Ιλάν Μανουάχ στα σαξόφωνα και τα πλήκτρα, ο Άγγελος Παπαδάτος στο κοντραμπάσο και ο Γρηγόρης Ντάνης στις κιθάρες.

Αλέξανδρος Γερασίμου