1405602884_7e7af84c6524e07c210fce6f971f3af8Αυτή είναι η τέταρτη δισκογραφική απόπειρα των Tri State Corner, μπάντας με έδρα την Γερμανία η οποία αποτελείται από τρείς Έλληνες, έναν Γερμανό και έναν Πολωνό. Η μουσική ενώνει και μέσα από κάτι τέτοιες αλχημείες προκύπτουν ωραία πράγματα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει αγνή και ατόφια αγάπη για την μουσική… και βάζοντας το χέρι στην φωτιά θα σας πω ότι έτσι ακριβώς είναι.

Το συγκρότημα το γνώρισα στα πρώτα ακριβώς βήματά του, όταν έφτασε στα χέρια μου η πρώτη τους δουλειά που μέσα από εκεί ξεχώρισα ένα τραγούδι με αγγλικό-ελληνικό στίχο αλλά και με την ύπαρξη μπουζουκιού στην μουσική του. Με τα χρόνια «έχασα» κάπως την επαφή με την μουσική τους, αφού ο ένας δίσκος τους που έφτασε σπίτι μου, μπλέχτηκε ανάμεσα στα cd που βρίσκονται οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, και ο άλλος δίσκος νομίζω δεν έφτασε καν στα χέρια μου.

Έχω όμως την νέα τους δισκογραφική απόπειρα η οποία τιτλοφορείται «Home». Έχοντας γνωρίσει λοιπόν μια μπάντα στα πρώτα βήματα και ακούγοντάς την ξανά μετά από όλη αυτή την διαδρομή, καταλαβαίνεις άμεσα τα σημάδια της εξέλιξης.

Οι Tri State Cornet ροκάρουν σκληρά, είναι μια πολύ δεμένη μπάντα, με έξυπνες μελωδίες και ενορχηστρώσεις, με ωραίο ήχο και στίχο αλλά και με μια πολύ καλή παραγωγή. Ο δίσκος περιέχει 12 συνθέσεις, μαζί με το intro, και πραγματικά είναι ένας δίσκος που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κάνει κοιλιά. Τα πρώτα ακούσματα μάλιστα τα έκανα μέσα στο αυτοκίνητο καθ’ οδών για διακοπές και πραγματικά η συντροφιά στο ταξίδι ήταν υπέροχη.

Αυτό που κάνει την μπάντα να διαφέρει από άλλες παρόμοιες ηχητικά μπάντες, είναι ο ήχος του μπουζουκιού που συνοδεύει την μουσική αλλά που σολάρει επίσης στα θέματα που κανονικά θα υπήρχε η κιθάρα. Είναι πράγμα που διχάζει το κοινό, ή θα σου αρέσει ή θα το μισήσεις, ιδικά αν δεν έχεις ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες. Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να ξενίσει είναι η ύπαρξη του αγγλικού στίχου σε εναλλαγή με τον ελληνικό, στο ίδιο τραγούδι. Προσωπικά βρίσκω και τα δυο στοιχεία αρκετά ενδιαφέρον. Ο πειραματισμός στην μουσική δεν έχει συγκεκριμένες περπατημένες, το θέμα είναι να πετύχει το αλχημεία και κατ εμέ το πετυχαίνουν.

Μπράβο στην μπάντα για το συνολικό αποτέλεσμα του δίσκου, το οποίο «ντύνουν» με ένα πολύ όμορφο artwork… αλλά το μεγαλύτερο μπράβο είναι που αντέχουν ακόμα, επιμένουν και συνεχίζουν να ροκάρουν με πάθος. Τέτοιες μπάντες χρειαζόμαστε.

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

Intro
The History Goes On
Faster
Free Prison
Mother Earth
Bigger Than You
Kapia Stigmi
My Own World
One Day
Beside You
Deja Vu
Home

Η μπάντα:

Vassilios “Lucky” Maniatopoulos (vox/darbuka)
Ioannis “Janni” Maniatopoulos (bouzouki)
Markuz Berger (bass)
Christoph “Brat” Tkocz (git)
Christos Efthimiadis (drums)

Σύνδεσμοι:

http://www.tristatecorner.com/

https://www.facebook.com/tristatecornermusic