Η γνωριμία μου με το συγκρότημα Γέννεσις είναι αρκετά περίεργη ξαφνική και γρήγορη. Ένα απόγευμα σερφάροντας και ψάχνοντας

για νέα βίντεο κλιπ που τυχόν να περάστηκαν πρόσφατα από μπάντες κτλ, πέφτω πάνω σε ένα βίντεο που λέει Γέννεσις – Σε θέλω και κάθομαι να το δω. Παρατηρώ μια ώριμη μπάντα και ένα πολύ ωραίο ερωτικό τραγούδι που σίγουρα θα αρέσει στο ραδιόφωνο και όχι μόνο. Έτσι αποφασίζω να το περάσω στην σελίδα με τα βιντεο-κλιπ μας. Την επόμενη μέρα μια κοπέλα ενώ σερφάρει στο rockap μου λέει ότι γνωρίζει τους Γέννεσις. Το μεσημέρι κατευθύνομαι στο ραδιοφωνικό στούντιο για να μεταφερθούμε με το boss σε ένα φεστιβάλ και εκεί στο στούντιο βλέπω 2 μαλλιάδες να δίνουν συνέντευξη σε ένα συνάδελφο. Ρωτάω τον Γιάννη “Ποίοι είναι αυτοί;” “Οι Γέννεσις” μου λέει και εκέι λές ε, δεν είναι δυνατόν. Τα παιδιά παίζανε στον Άρδα και έκαναν μια στάση στον σταθμό μας, όχι τυχαία.

Έτσι μου άφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά για να πάρω και μια ολοκληρωμένη Γέννεσις γεύση όπως κάνω αυτή την στιγμή. Καθαρά ροκ ήχος επηρεασμένος από την καλύτερη ξένη ροκ δεκαετία του ’80 με τον Βασίλη Μερζιώτη σαν ένα Έλληνα Slash σε μερικές φωτογραφίες και επηρεασμένος προφανώς από αυτόν τον μεγάλο κιθαρίστα όπου όχι άδικα συγκαταλέγεται στους καλύτερους 100 όλων των εποχών και ίσως ο καλύτερος εν ενεργεία αυτή την στιγμή, λογικό όσο περνούν τα χρόνια να βλέπουμε κιθαρίστες να έχουν πολλά Slash στοιχεία, καλό αυτό, μαρέσει, εξ άλλου όλοι από κάπου επηρεάζονται. Έκτος από το ξένο ροκ που διακρίνω είδα και αρκετά στοιχεία από Ελληνικές μπάντες αλλά δεν θέλω να αναφερθώ γιατί το κοινό εν Ελλάδι δεν είναι ακόμα ώριμο να σκεφτεί ότι είναι λογικό πλέων να βγαίνουν μπάντες που είχαν είδωλα τον Παύλο Σιδηρόπουλο τις Τρύπες τα Σπαθιά τα Κρίνα τις Μάσκες. Αν λοιπόν διαμαρτύρεστε ότι δεν βγαίνουν δίσκοι Ελληνικού ροκ ή ότι δεν βγαίνει κάτι αξιόλογο σας προτείνω να αγοράσετε αυτό τον δίσκο και να μπείτε πάλι στο ροκ κλίμα και να μάθετε ότι η σκηνή έχει αλλάξει, προχωράει και υπάρχουν ήδη πολλά ωραία γκρουπ να ακούσετε και να τα ακούτε σε καθημερινή βάση.

Κιθαριστικός δίσκος με ροκ ( παραδοσιακά, σε κάποια τραγούδια ) στοιχεία, πολλές μπαλάντες και 2 τραγούδια από ποιήματα του Μάνου Φαλτάιτς συνθέτουν την πρώτη δουλειά των Γέννεσις όπου την βάφτισαν “Σαν Ξωτικό”. Αν σκαλώσετε σε κάποιο δισκάδικο αυτό το καρτουνίστικο εξώφυλλό τους αγοράστε το και θα με θυμηθείτε.

http://www.myspace.com/gennesisgr

Νίκος Γραμμάτος