Οι ταμπέλες στη μουσική μερικές φορές μας επιτρέπουν να συννενοούμαστε έχοντας έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας και άλλες μας αποπροσανατολίζουν. Στην περίπτωση των 2L8 που αποτελούν το προσωπικό σχήμα του πάντα ευρηματικού Κώστα Βοζίκη κατηγοριοποιήσεις δεν χωρούν. Ο εν λόγω δημιουργός και εμπνευστής του 8-μελούς γκρουπ, με το  1ο δισκογράφημά του “Armed angels, frustrated youth, the art of self deceit and music industry” στην Θεσσαλονικιώτικη Poeta Negra, δημιούργησε προσδοκίες και επανέρχεται για τις δικαιώσει πανηγυρικά.

Το “He & She, Angry Enough To Keep Loving In The Dark Ages”, παρ’ ότι πειραματικό, μέσα απ’τα 17 tracks του, σε ξεναγεί στον κόσμο του δίνοντας σου χώρο  να το αγαπήσεις. Είναι ένα avant-garde έργο που απαιτεί πολλές και προσεκτικές ακροάσεις,  για να σε οδηγήσει  στη νιρβάνα του.Υπό τους ήχους του “Nameless Faces”, που μπλέκει τη θεατρική ερμηνεία με τα  post-rock ξεσπάσματα και τις καταραμένες χορωδίες, εισερχόμαστε στον κόσμο του Κ-Τhe Clown (Βοζίκη) και της παρέας του.

Η πολυσυλλεκτικότητα του δίσκου αυτού φανερώνει συν τις άλλοις τις cabaret στιγμές, “Josephine Part 1”, τα κινηματογραφικά μοτίβα, “You Walk On Empty Streets Now Part 1&2”, αλλά και εικόνες έκρηξης, “Excuse Me, But I Just Have To Explode Part 1&2”. Έγχορδα, κιθάρες και κρουστά συνδυάζονται με επιβλητικά φωνητικά και crooner διάθεση, για να παρουσιάσουν  ένα πολυσχιδές αποτέλεσμα, λόγω των πολλών και διαφορετικών τάσεων του rock ήχου, αλλά και της κλασικής μουσικής. Σαν αποτέλεσμα σε εγκλωβίζουν στο ηχητικό τους περιβάλλον, που δεν έχει όρια και φραγμούς, αλλά επιλέγει να μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση.

Η αλληλεπίδραση της ερωτικής σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων υμνείται και κατακρίνεται στο album αυτό. Τα εύφορα χωράφια γαλήνης παλεύουν με την απόγνωση, στην οποία οδηγεί η απώλεια της Josephine στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κυκλοφορία της δουλειάς αυτής απ’ την Inner Ear Records, ένα label που σέβεται τους καλλιτέχνες του, αλλά και τους ακροατές, δεν είναι για την ιντελιγκέντσια της μουσικής. Είναι για όσους έχουν απαιτήσεις απ’ αυτό που ακούν. Δοκιμάστε το χωρίς ενδοιασμούς.

Top Tracks: “Nameless Faces”, “You Walk On Empty Streets Now Part 2”, “Excuse Me, But I Just Have To Explode Part 2”

Links:
http://theplacepromisedinourearlydays.blogspot.com/
( Όπου και προσφέρεται προς δωρεάν downloading το album )

www.2-l8.gr

Παναγιώτης Σταθόπουλος