Οι δισκογραφικές εταιρίες θέλοντας να κρατήσουν στα ίδια επίπεδα τις τιμές βινυλίου και cd που κάτι τέτοιο φυσικά ήταν ανέφικτο και ξεδιάντροπο λόγο της ανισότητας του κόστους, είχαν καταφέρει να πωλούν 19ευρώ το ένα cd. Φυσικό επακόλουθο αυτής της απερισκεψίας ήταν να απαξιώσουν τον αναλογικό ήχο χωρίς να το καταλάβουν αλλά και να πάρουν τελικά ότι τους άξιζε με τα mp3 και το διαδίκτυο να παίρνουν την εκδίκηση τους.

Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπουμε το βινύλιο να κερδίζει πάλι έδαφος και πολλές ανεξάρτητες εταιρίες να ξεπροβάλουν σιγά-σιγά υποστηρίζοντάς το. Όσο αγνές προθέσεις και να έχουμε ελπίζουμε να το κάνουν με μεράκι και αγάπη. Τα τελευταία 2-3 χρόνια παρατηρούμε το «φαινόμενο» της επανακυκλοφορίας δυσεύρετων πλέον βινυλίων. Έτσι έγινε με τους Metro Decay, με τους Stress και με πολλούς άλλους…

Έτσι λοιπόν γίνεται και με τους Εν Πλώ! Πολλές συστάσεις πιστεύω δεν χρειάζονται για την μπάντα σταθμός αυτού που θέλουμε να ονομάζουμε ελληνικό ροκ. Και για αυτούς που δεν την ψάχνουν και πολύ την δουλειά να πούμε ότι η μπάντα δημιουργήθηκε το 1985 από τον Ντίνο Σαδίκη που συντροφεύει πλέον τον Γιάννη Αγγελάκα με το μπαγλαμαδάκι του και όχι μόνο. Κρατώντας χαμηλό προφίλ,  δεν έδωσαν πολλές συναυλίες ούτε συνεντεύξεις, αφήνοντας τη μουσική να μιλάει από μόνη της συνδυάζοντας το ροκ με τις παραδοσιακές ελληνικές φόρμες και τους άναρχους κιθαριστικούς παροξυσμούς με τις μελωδικές δομές.

Η γελαστή ανηφόρα-παρέα του Γιάννη Αγγελάκα που ακούει στο όνομα «Alltogether Now», επανεκδίδει σε περιορισμένη διαθεσιμότητα έναν από τους πιο σημαντικούς και σπάνιους δίσκους της ελληνόφωνης rock σκηνής, μετά από 22 χρόνια. Και δεν σταματούν εκεί, γιατί αυτή η επανακυκλοφορία συνοδεύεται μαζί με μια άλλη σαν δώρο! Το 7ιντσο (Fragmenta III) που είχε κυκλοφορήσει η μπάντα το 1991 μαζί με το fanzine «στις σκιές του Β-23» με τα κομμάτια «αντιλαλούν οι φυλακές» και «είχα έρωτες».

Η κυκλοφορία αυτή είναι αποθορυβοποιημένη και remastered  έκδοση , με την ευθύνη για την ψηφιακή επεξεργασία να την έχουν οι Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας. Το εξώφυλλο είναι καινούριο και το ένθετο είναι αναβαθμισμένο με σημειώσεις του Ντίνου Σαδίκη. Η επανέκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στον Δήμο Ζαμάνο, κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ. «Χθες βράδυ…. Κολύμπησα στης άνοιξης το παρθένο αίμα…»

Και αν η γελαστή ανηφόρα πάρει φόρα δεν την σταματάει κανείς! Αργότερα, από ότι μάθαμε ετοιμάζουν να εκδώσουν και άλλο έναν δίσκο των «Εν Πλώ» με τα 5 κομμάτια του EP που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, μαζί με live και ακυκλοφόρητα κομμάτια. Πώς να μην σου ανοίξουν την όρεξη μετά;!

Και επειδή ζούμε σε πονηρούς καιρούς, κερδισμένοι από αυτή την ιστορία που ονομάζεται επανέκδοση, εκτός των άλλων, σίγουρα είναι και οι κερδοσκόποι μαυραγορίτες, οι οποίοι περιμένουν σαν πεινασμένα λιοντάρια να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, μοσχοπουλώντας τα στο όνομα της σπανιότητας όταν αυτά θα έχουν εξαντληθεί. Εντάξει μ@λ@κες υπάρχουν παντού, αλλά είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν τελικά είναι αυτός που το πουλάει ή αυτός που το αγοράζει…

Αντρέας Σεϊντής