Αφορμή για την ερώτηση αυτή στάθηκε το δελτίο τύπου της συναυλίας που θα δώσουν οι Magic De Spell, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Δημήτρης Μητσοτάκης με τον Παναγιώτη Κατσιμάνη.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια & Magic de Spell
Στην Τεχνόπολη
Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Τρία συγκροτήματα από τους θεμελιωτές της θρυλικής και τόσο επιδραστικής ροκ σκηνής των ‘90s μαζί ζωντανά!»

Και φτάνουμε στην ερώτηση του τίτλου: Για ποιος Ενδελέχεια μιλάμε;

Το δίδυμο του Μητσοτάκη – Κατσιμάνη τα τελευταία δυο χρόνια βαδίζουν μαζί σε συναυλίες (και πολύ καλά κάνουν), στις οποίες μέχρι τώρα βλέπαμε το όνομά τους και σε παρένθεση το συγκρότημα «Ενδελέχεια». Τελευταία βλέπουμε στα ψιλά γράμματα τα ονόματα των δυο πρώην μελών των Ενδελέχεια, και το όνομα της μπάντας με μεγαλύτερα γράμματα ή και μόνο του.

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Πιθανών για διαφημιστικούς λόγους, αφού πουλάει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. Ναι όμως δεν είναι λίγο κοροϊδία; Θα σκεφτεί κάποιος και με το δίκιο του.

Ο Δ. Μητσοτάκης, πάλαι ποτέ ντράμερ των Ενδελέχεια, βρίσκεται στην κιθάρα και τα φωνητικά και ο Π. Κατσιμάνης στην κιθάρα και τα φωνητικά, όπως και στο συγκρότημα. Ναι όμως αυτό το νοσταλγικό σχήμα δεν σημαίνει ότι είναι οι Ενδελέχεια. Γιατί λείπουν ο Δημήτρης Λεοντόπουλος, ο Αντώνης Δημητρίου, ο Γιώργος Κουλούρης και ο Αντρέας Βαιτούδης. Μήπως θα ήταν καλύτερα να δούμε την μπάντα να επιστρέφει κανονικά με την κλασική της σύνθεση; Το προτιμούμε! Αγαπάμε Ενδελέχεια και θα θέλαμε να τους δούμε πίσω, όπως τους γνωρίσαμε.