Οι Μαύρο Κόκκινο είναι ένα εναλλακτικό ροκ γκρουπ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ένταση, την αμεσότητα και τη θεατρικότητα.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο παλιοί φίλοι και συνεργάτες, ο Θοδωρής Σουρβίνος και ο Στάθης Γυφτόπουλος, με χρόνια θητεία στην αγγλόφωνη σκηνή της Αθήνας (και του Λονδίνου ο Θοδωρής) αποφάσισαν να κάνουν κάτι για πρώτη φορά στα ελληνικά, γιατί πολύ απλά ήθελαν ένα πιο άμεσο και αφιλτράριστο δημιούργημα. Λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε στον κύκλο τους ένας πολύ νέος κιθαρίστας, o Στέφανος Μήτσης και μόλις έπαιξαν μαζί απλά …ήξεραν ότι είχαν κάτι ενδιαφέρον να βγάλουν. Μετά από κάποιες αλλαγές στη θέση του ντράμερ, πλέον έχουν καταλήξει στον Νίκο Βεργέτη, έναν άνθρωπο που τους δίνει την απαραίτητη σιγουριά πίσω από τα τύμπανα αλλά και το extra μελωδικό backing vocal.

Οι Μαύρο Κόκκινο παρουσιάζουν το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ που κυκλοφορεί από τη Legend. Το άλμπουμ περιέχει δώδεκα τραγούδια που αποτυπώνουν το ιδιαίτερο ηχητικό στίγμα του γκρουπ και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. Θεματολογικά, οι στίχοι αποτελούν ένα ταξίδι στην καθημερινότητα και τις σκέψεις ενός ατόμου στην σύγχρονη πόλη- και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα. Ήδη το «Σαντ Σονγκ» έχει αρχίσει να ξεχωρίζει σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η επιμέλεια παραγωγής είναι του Γιώργου Πρινιωτάκη.

Οι Μαύρο Κόκκινο έχουν δώσει πολλά και ιδιαίτερα δυναμικά live στις Αθηναϊκές σκηνές με διάφορες μπάντες, με μεγαλύτερες μέχρι τώρα στιγμές, τα support στους New Model Army και στους The Stranglers. Έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ μαζί με τους: Locomondo, International Noise Conspiracy, Maraveyas Illegal, Fingers Crossed κ.α Το μόνο που θέλουν για το μέλλον είναι περισσότερα και πάντα καλά και έντονα live σε όλη τη χώρα.

ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι οι:
Νίκος Βεργέτης (drums, φωνητικά)
Στάθης Γυφτόπουλος (μπάσο, φωνητικά)
Στέφανος Μήτσης (κιθάρα, φωνητικά)
Θοδωρής Σουρβίνος (φωνή, κιθάρα)