Οι Μέρες είναι μία σχετικά νέα μπάντα, που δημιουργήθηκαν το 2005 από τον Μάκη Μήσια και τον Μανώλη Ατζαράκη. Το «Παντοτινή Χαραγματιά», είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με 12 κομμάτια, σε συνθέσεις που προϋπήρχαν στο συρτάρι των δημιουργών τους.
Μουσικά οι Μέρες κινούνται σε κλασικές φόρμες, με ερεθίσματα από την Ελληνική και ξένη κλασική rock. Χαρακτηριστικό τους είναι οι δυνατές κιθάρες και τα δυνατά-βαθιά τύμπανα, καθαρά φωνητικά, πολύ ρυθμικοί, με δεμένο ήχο, που σπανίζει για πρώτη δουλειά μπάντας.
Στιχουργικά, μας μιλάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από βιώματα των δημιουργών, μας παρουσιάζουν την αλήθεια, αν και αυτή μπορεί να οδηγήσει στην απόγνωση μέχρι να βρεθεί η σωστή διέξοδος. Ακόμα μας παρουσιάζουν κάποιες από τις πτυχές του σημερινού τρόπου ζωής των ανθρώπων. Η αγάπη, είναι άλλο ένα θεματικό κομμάτι που παρουσιάζετε στον δίσκο, άλλοτε με έναν πιο ρομαντικό-ανάλαφρο τρόπο, άλλοτε ερμηνευμένη μέσα από συγκρούσεις συναισθημάτων που γεμίζει ερωτηματικά, για το τι είναι ‘Αγάπη’.
Η κορυφαίες στιγμές του δίσκου, για μένα, είναι τα τραγούδια το ‘Φτηνή παρηγοριά’ και το ‘Άλλη μια νύχτα’, που υπάρχει ένας καταιγισμός συναισθημάτων και εικόνων.  Επίσης ξεχωρίζω το ‘Λόγια’, διότι έχει μία ιδιαίτερη δυναμική μουσικά κα στιχουργικά, και το ‘Αφιερωμένο εξαιρετικά’, λόγο του ρυθμού του και της ενέργειας που βγάζει.
Το ‘Παντοτινή Χαραγματιά’, είναι ένας δίσκος που όσο περισσότερο τον ακούω, τόσο περισσότερο μου αρέσει, και κάθε φορά μου δημιουργεί νέες εικόνες, μου βγάζει καινούργια συναισθήματα, αυτό δηλαδή που θεωρείται η μαγεία της rock. Αυτό το μυστικό, που άλλοι το ψάχνουν χρόνια και χρόνια και μπορεί να μην το βρουν ποτέ, οι Μέρες μάλλον το ανακάλυψαν και μας το χάρισαν μέσα από τα κομμάτια τους. Περιμένω ανυπόμονα την νέα τους δουλειά, που από όσο ξέρω δεν θα αργήσει.

Στο ‘Παντοτινή Χαραγματιά’ περιέχονται τα:

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
  2. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ
  3. ΑΝ ΕΙΧΑ.
  4. ΜΕΡΕΣ
  5. ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ
  6. ΛΟΓΙΑ
  7. ΠΑΝΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ
  8. ΦΤΗΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ (Λευκό χαρτί)
  9. ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
  10. ΙΣΩΣ ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ
  11. ΤΡΕΙΣ ΙΠΠΕΙΣ
  12. ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΧΑΡΑΓΜΑΤΙΑ

Οι ΜΕΡΕΣ είναι:

ΜΑΚΗΣ  ΜΗΣΙΑΣ (Κιθάρες – φωνή)
ΜΑΝΟΣ ΑΤΖΑΡΑΚΗΣ (Μπάσο – φωνή)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ (Κιθάρες – φωνή)
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΟΡΩΤΟΣ (Τύμπανα)

http://www.myspace.com/meresmeres

Αντώνης Δριβελόπουλος