Η Ελληνική σκηνή ζει, ναι μεν το μεγαλύτερο ποσοστό της στο υπόγειο, αλλά ζει. Ανά τακτά διαστήματα, εκεί που τα ερωτήματα με κυκλώνουν, και σκέψεις αμφιβολιών για αυτή τη σκηνή με καταπνίγουν, όλο και κάτι γίνετε και μου δίνει πνοή αισιοδοξίας. Αυτή τη φορά τη πνοή μου την χάρισαν οι Apolia με το πρώτο τους demo. Demo από αυτά που δίνουν ζωή στη σκηνή.

Οι Apolia δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 2 χρόνια παίζοντας κυρίως διασκευές και παρουσιάζοντας σιγά-σιγά τα δικά τους κομμάτια. Πριν από μερικούς μήνες ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο το όνομά τους ‘Apolia’. Περιέχει 3 κομμάτια εκ’ των οποίων τα 2 ελληνόφωνα (Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά, Θα παρηγορηθώ) και ένα αγγλόφωνο (See you in the next life).

Οι μουσικές τους στα 2 ελληνόφωνα κομμάτια παραπέμπουν σε μουσικές της δεκαετίας του ’90 και σε μπάντες όπως οι ‘Ελληνιστάν’ και οι ‘Μάσκες’ ενώ το ‘See you in the next life’ είναι ένα κομμάτι πιο ατμοσφαιρικής αισθητικής.

Θα ήθελα να πω επίσης για το καλαίσθητο artwork του demo, που παρ’ όλο που είναι απλό είναι πολύ προσεγμένο, εξώφυλλο και το εσωτερικό του που περιέχει και στίχους, κάτι που δεν συναντάμε συχνά σε demo δουλειές που υπερισχύει η προχειρότητα.

Με δουλίτσα και μια καλύτερη παραγωγή, πιστεύω ότι οι Apolia θα μπορούσαν να καθιερωθούν στην σκηνή. Το μέλλον τους ανήκει.

Οι Apolia είναι:
Αλέξης Αντωνάτος – κιθάρα, φωνή
Άρης Πούλος – μπάσο
Φίλιππος Λεβέντης – τύμπανα
Δημήτρης Αρμένης – κιθάρα

Track list:
1.    Μ’ αγαπά, δε μ’ αγαπά
2.    See you in the next life
3.    Θα παρηγορηθώ

www.myspace.com/apolia

Αντώνης Δριβελόπουλος