BIO: Οι “Blacklisted” δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2010 από τον Γιώργο (τρομπόνι) – Kill The Cat και Parkinsons, Θέμη (κιθάρα) – Βαλπουργία Νύχτα, Βαγγέλη (τύμπανα) – Αρχή Του Τέλους και Time Trap και τον Σεπτέμβρη του 2010 το σχήμα πήρε την τελική του μορφή με τη Βασιλική (μπάσο) – Ηχορύπανση.
Καταρχήν πρέπει να επισημάνω ότι ακομα και αυτή τη στιγμή που προσπαθώ να συντάξω το κείμενο νιώθω πολύ χαρούμενος που ανέλαβα να παρουσιάσω αυτήν κυκλοφορία. Ας το πούμε μια έκπληξη μέσα στην θερινή πλήξη, την οποία αθελά του μου επιφύλαξε ο Αντρέας στελνοντάς μου αυτό το demo. Οι εξηγήσεις παρακάτω:

Χρωστάω πολλά στα παιδιά αυτά! Πρίν απο αρκετά χρόνια με τις προηγούμενες δουλειές τους με  έμαθαν τι πάει να πει ανεξάρτητη μουσική  σκηνή, μια μουσική έξω από φόρμες συγκατάβασης. Η οποία δεν μπαίνει σε καλούπια δισκογραφικών, ούτε είναι ανεκτική σε  νταβατζιλίκια μαγαζιών! Ακούγεται τετριμμένο αλλά τα τραγούδια τους με έμαθαν να σκέφτομαι, να  προβληματίζομαι και να ονειρεύομαι ακόμα μέσα σε μια πολιτεία και ένα κόσμο που αν μη τι άλλο η ποιοτητά του αμφισβητείται όσο τίποτα την σημερινή εποχή!

Λοιπόν αρκετά με το παραλλήρημα ας μπούμε στο προκείμενο! Κυκλοφορία “φρέσκια”, που κινείται  σε αμιγώς ska punk και punk ρυθμούς σε όλο το φάσμα των κομματιών. Οι  blacklisted έχουν διαλέξει των ήχο τους, και αυτό φαίνεται  από την αρχή .

Πατώντας το play: To τρομπόνι στο  “here now forever” ξεκίνησε να παίζει  δυνατά θυμίζοντας πιο ήρεμους  voodoo glow skulls, προτρέποντας  μας, μέσω των στίχων να “ξυπνήσουμε” και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μπάσο κάνει την εισαγωγή για το “μια ζωή μια ευκαιρία”  το οποίο συνοδεύει με την φωνή της και η Βασιλική αυτή τη φορά. Ακολουθεί το “don’t care “ μικρό αλλά θαυματουργό, με αρκετά δυναμικό ήχο στην κιθάρα που προσωπικά μου θυμίζει κάτι από κιθάρα εποχής  Βαλπουργία Νύχτα του ομώνυμου album. Συνέχεια έχει το “hopelles night” το οποίο ξεχωρίζει και για τους στίχους του μιας και πραγματεύεται το θέμα της μοναξίας,της παραίτησης και δυστυχώς των  ξεχασμένων μας ονείρων.

Για το τέλος μας άφησαν το “αντέχεις” ένα φοβερό κομμάτι από πλευράς “λυσσασμένης” ερμηνείας, καυστικών στίχων  και δυνατού κλασσικού punk! Aξίζει να σημειωθεί  το artwork αυτής  της δουλειάς το οποίο έχει υλοποιηθεί απο την Λίνα. Είναι έξυπνο και προσεγμένο, μιας και απεικονίζει ένα απλό ασπρόμαυρο δέντρο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο όσο αναφορά την εξωτερική του εμφάνιση, του οποίου η  ρίζα όμως, λειτουργεί και σαν μια ζωντανή κατακόκκινη καρδιά, ενώ στο πλάι αναγράφεται η φράση “revolution comes from underground”. Την εξήγηση την αφήνω πάνω σας….

Γενική εικόνα: Τα παιδιά το ‘χουν και  αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά.Είναι μια άρτια κυκλοφορία συμπεριλαμβανομένης και της πολύ καλής παραγωγής του demo.

Mε μια φράση : must listen!

Οι  BLACKLISTED είναι :

Θέμης:  Κιθάρα
Βασιλικής: Mπάσο
Βαγγέλης: Τύμπανα
Γιώργος: Tρομπόνι

Free downloading : http://www.mediafire.com/?hojd3y7c58egk5w

Κείμενο:
Αλέξανδρος Καγκαράς