Τους Psychic Stigma τους γνωρίσαμε το 2006 με την κυκλοφορία του μουσικού project “Scissor Garden”. Μετά από διάφορες εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα και αρκετά χρόνια μετά, επανέρχονται με την δεύτερη δουλειά τους που τιτλοφορείται «Pure”. Εδώ έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με ένα single το οποίο αποτελείται από τρία τραγούδια και ουσιαστικά είναι προάγγελος του δεύτερου δίσκου που θα κυκλοφορήσει το γκρουπ με τίτλο «Psychography” στον οποίο αναμένεται ηχητικά η μπάντα σε ροκ διαδρομές να εμβαθύνει περισσότερο στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Το πρώτο τραγούδι «Pure” έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν να θες να το ξανακούσεις γιατί μέσα από τη ροκ σύνθεση και την απλότητά του ξεδιπλώνεται ένα υπέροχο συναίσθημα που έχει να πεί πολλά στην ιστορία του καθένα μας. Τα φωνητικά φωνάζουν κατευθείαν στο έσω μας.
Στο single εμπεριέχεται και το videoclip του τραγουδιού.

Με το δεύτερο κομμάτι «Birds” με τους αξιόλογους στίχους και την ερωτική-μελαγχολική συνολική διάθεση ανακαλύπτουμε ότι μιλάει η μουσική κατευθείαν στην καρδιά. Δεν είναι μόνο η φωνή, δεν είναι μόνο τα πλήκτρα, δεν είναι η μουσική που αγαπάμε να ακούμε, δεν είναι η ψυχή που βγαίνει από το τραγούδι, είναι όλα αυτά μαζί και η δική μας ψυχή που βγαίνει από το στόμα και σιγοτραγουδά και ταξιδεύει εκεί που λαχταρά. Όταν γεννιούνται τέτοια συναισθήματα από ένα τραγούδι, τότε σίγουρα κάτι καλό γίνεται..

Τρίτο κατά σειρά στο single είναι το «What it was about”, κομμάτι ακατέργαστου rock με μεστή σύνθεση, καθαρές ηχητικές φόρμες και ιδιαίτερη δυναμική σε φωνή και μουσική. Σε παρασέρνει να κινηθείς ρυθμικά στις νότες και μένεις ικανοποιημένος από την κλασσική και αγαπημένη συνταγή, μπορεί και να χαμογελάς.
Το γκρουπ αποτελείται από τους: Άγγελος Κυπριανός στα φωνητικά, Κώστας Σκεντέρης στις κιθάρες, Γεράσιμος Ζαβιτσάνος στα ντραμς και Φώτης Μάνος στο μπάσο. Αναμένουμε live με τόσο μουσική έκφραση όσο και θεατρική, ένα οπτικοακουστικό show που θα βρεί να ακουμπήσει στον ψυχισμό μας, έτσι όπως ΄τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι Psychic Stigma..

Κείμενο : Φωτεινή Μαραβελή