Περίπου τέσσερα χρόνια είχε η Μαύρη Μαγιονέζα, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ελληνόφωνα rock συγκροτήματα, να κυκλοφορήσει καινούργιο τραγούδι. Όχι ότι τα ανήσυχα μέλη τους κάθισαν ποτέ.

Σε αυτό το διάστημα ο Κώστας Μαντζουκίδης (μπάσο) εκδίδει δύο βιβλία γεωμετρικής και μουσικής έρευνας, ενώ ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (κιθάρα, φωνή) εκδίδει ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας (το οποίο, ως ένθετο, περιέχει και το προσωπικό του album ηλεκτρονικής μουσικής) και επί του παρόντος τελειώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό του στην μουσικοθεραπεία. Με την προσθήκη του Δημήτρη Δεγρέ στα τύμπανα, παλιός fan του συγκροτήματος , νυν δασκάλου μουσικής,  drums και επαγγελματία session μουσικού σε Αγγλία και Ελλάδα, το συγκρότημα ξαναβρίσκεται για το έκτο κατά σειρά album του με πολύ μεγάλα κέφια.

Το πολύ-αναμενόμενο από τους ορκισμένους οπαδούς του συγκροτήματος album, θα κυκλοφορήσει τμηματικά με την μορφή singles, τα οποία και θα μπουν σε ένα συλλεκτικό βινύλιο και CD περιορισμένων αντιτύπων μόλις κυκλοφορήσουν όλα.

Ακούγοντας το πρώτο κομμάτι με τίτλο «Λεφτά» καταλαβαίνει κανείς ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο με το παραπάνω. Πρόκειται για ένα υπέροχο μελωδικό και ρυθμικό rock κομμάτι που γράφει παντού «Μαύρη Μαγιονέζα» χωρίς όμως να θυμίζει τίποτα από όσα έχουν κάνει στο παρελθόν (!)

Στο track συμμετέχουν επίσης η Ιωάννα-Μαρία Λιθάρη (φωνητικά) και η Ειρήνη Αλεξίου (σαξόφωνο), επίσης μουσικό θεραπεύτριες και οι δύο. Με Μαύρη Μαγιονέζα και τρεις μουσικό θεραπευτές πίσω από τα μικρόφωνα, το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό όσο (δεν) μπορείς να φανταστείς.

Λιτό αλλά ευφάνταστο, με στίχους που ως συνήθως κεντράρουν το θέμα με τον μοναδικό και χαρακτηριστικό τρόπο της Μαύρης Μαγιονέζας, τα «Λεφτά» είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την κρίση αξιών, που πάντοτε συνοδεύει μια οικονομική κρίση.

Μελωδία που σου «κολλάει», στίχοι που σου «μιλάνε», ροκ ρυθμός που σε «κουνάει», ενορχήστρωση που σε «αγκαλιάζει» και η υπογραφή της Μαύρης Μαγιονέζας εγγυώνται την απολαυστική ακρόαση του «Λεφτά» ξανά και ξανά και ξανά!

Το κομμάτι είναι διαθέσιμο μέσω του site του συγκροτήματος: www.mavrimagioneza.com

[ytp_video source=”xdhcjY8EqfE”]