Στα περισσότερα τραγούδια η προσπάθεια του καλλιτέχνη είναι σε τριάμισι λεπτά να αποτυπώσει σκέψεις, να ευαισθητοποιήσει μέσα από προβληματισμούς, να δώσει ήχο σε ένα συναίσθημα…

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το χάσμα των γενεών. Τις περισσότερες φορές μένουμε στο πρόβλημα. Αυτό ακριβώς είναι που, καταρχήν, αιφνιδιάζει στην τελευταία δουλειά ενός αυθεντικού ροκά παλαιά κοπής, από τότε που ο στίχος είχε έννοια κι ο ήχος ήταν αναλογικός.

Ο Νίκος Σίμος, στην τελευταία του δουλειά, υπογράφοντας τον στίχο και την μουσική, αποκαλύπτει μία διαφορετική μουσική προσέγγιση και καταθέτει με συμβολικό τρόπο πρόταση. Άνθρωπος βαθιά σκεπτόμενος και στοχαστικός, όσο απλός και καθημερινός, κερδίζει το προσωπικό στοίχημα: Σε 3:56΄ διενεργεί μια βαθιά αυτοκριτική για λογαριασμό μίας ολόκληρης γενιάς. Με τόλμη επιλέγει για παρέα σε αυτό τον έντονο μουσικό διάλογο την ήδη αρκετά γνωστή TikToker Vasia Soto, η οποία κάνοντας τα πρώτα της μόλις βήματα στη μουσική σκηνή, τον συνοδεύει βελούδινα στο τραγούδι. Εκφραστές δύο γενεών με πολύ μεγάλη διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά της καθημερινότητας και του τρόπου έκφρασης, που από την μουσική συνάντησή τους προκύπτει ένα «ΕΜΕΙΣ!». Πρόκληση?

Σε μια εποχή που σχεδόν όλοι μας βολεύουμε τις ανάγκες μας υποχωρώντας στην απομόνωση που προσφέρει απλόχερα η διαδικτυακή εύκολη εκδοχή μας, ο Νίκος Σίμος έρχεται να θυμίσει σε όλους το «χέρι με χέρι»! Κάπως έτσι, χέρι με χέρι με την Vasia Soto, εκφράζουν κριτική με λόγο που δεν τα μασάει, καταλήγοντας στο πιο αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με αυτή την εναλλαγή γενεών μέσα στο αέναο ταξίδι της ζωής. Με ήχο πρωτότυπο που εκτείνεται από το ρυθμικό ροκ μέχρι την ηλεκτρονική ροκ σκηνή, ενώ τα ψαγμένα  αυτιά θα αντιληφθούν επιρροές συμφωνικής ροκ στην ενορχήστρωση. Ολοι αυτοί οι όμορφοι μουσικοί πειραματισμοί συμβαίνουν στον Βόλο, η παραγωγή είναι ανεξάρτητη χωρίς να υπάγεται σε κάποιο εμπορικό label.

Καλή σας ακρόαση!