Κείμενο: Ρένα Κωστοπούλου

Φωτογραφία: Slang

 

Ένας καταπληκτικός συνδυασμός των κορυφαίων στο είδος τους στη χώρα μας Professional Sinnerz και Funky Monkey συνοδευόμενοι από τους Smile Off εντυπωσίασε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Για να σας πω την αλήθεια ήμουν αρκετά επιφυλακτική για το συγκεκριμένο live αρχικά, κυρίως επειδή δυστυχώς δεν είχα ξαναβρεθεί σε κανένα live ούτε των headliners αλλά ούτε καμίας από τις υπόλοιπες μπάντες. Εκείνη τη βραδιά όμως, εγώ, όπως και όλοι όσοι κατάφεραν να παραβρεθούν στο live πήραμε ένα πολύ σημαντικό «μάθημα» από τους νεαρότερους, ηλικιακά, Smile Off, ότι το μυστικό για τη μακροβιότητα μίας μπάντας είναι το δέσιμο ανάμεσα στα μέλη της. Οι συγκεκριμένοι μετράνε ήδη πέντε χρόνια παρουσίας στην ελληνική punk rock σκηνή της πόλης, παρά το γεγονός ότι οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 16 μέχρι 22 χρονών.

Οι Professional Sinnerz, με την καταπληκτική σκηνική τους παρουσία και με απόλυτο επαγγελματισμό έδειξαν ότι Hip Hop σίγουρα δεν έχει πεθάνει. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του κομματιού τους «Nirvana» μαζί με τους Funky Monkey και guest τον Komi X. Με έξι χρόνια παρουσίας, δύο δίσκους στο ενεργητικό τους και συνεργασίες με μπάντες όπως οι Como Esta Loco, Σκοτεινή Πλευρά, Nocturnal Vomit, Εισβολέας, καθώς και πολλούς άλλους,  είναι ίσως οι πιο άξιοι εκπρόσωποι του Hip Hop στη χώρα μας. Οι Professional Sinnerz τώρα δουλεύουν πάνω στον καινούριο τους δίσκο με τίτλο «Scarred Individuals».

Οι Funky Monkey με μόλις ένα δίσκο στο ενεργητικό τους και μία σταθερή συνεργασία με τους Professional Sinnerz εντυπωσίασαν το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Κομμάτια τους όπως το «Make It On Your Own» και το «Still Remember» ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ ακούσαμε και μία καταπληκτική εκτέλεση του «Franco Unamerican» των NOFX. Οι Funky Monkey, που έγιναν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα με την εμφάνισή τους στα «MAD Video Music Awards» του 2008, μαζί με τους Professional Sinnerz και τον Nino, τώρα ηχογραφούν τον νέο τους δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη 2009. Όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το live, θα έχουν την ευκαιρία να τους ξαναδούν πολύ σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολλά υποσχόμενοι Smile Off, που εμφανίστηκαν πρώτοι, με Punk Rock ύφος, που όμως διαθέτει αρκετά Rock n’ Roll στοιχεία, άφησαν την καλύτερη των εντυπώσεων, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας τους διαθέτουν τεχνική και επαγγελματισμό. Το κομμάτι τους που ξεχώρισε στο live της Παρασκευής ήταν το «Independed», ένα κομμάτι με ξεχωριστό στίχο, εμπνευσμένο από προσωπικές εμπειρίες των μελών της μπάντας. Είμαι σίγουρη ότι οι Smile Off θα συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν θετικά, καθώς θα εδραιώνουν την παρουσία τους στην Punk Rock σκηνή της Θεσσαλονίκης.