Ο Σταμάτης Μεσημέρης είναι μία αινιγματική φυσιογνωμία της ελληνικής rock, αφού άλλοτε κινείται εμπορικά με συνεργασίες καλλιτεχνών αυτού του σιναφιού και άλλοτε όσο πιο underground γίνεται, διανέμοντας τα cd του δωρεάν. Παρ’ όλα αυτά είναι ένας καλλιτέχνης με παρουσία που κάνει εντύπωση στο ευρύτερο κοινό της ελληνικής rock.

Στη νέα του δουλειά “Ξυπόλυτα Φεγγάρια”, τον βρίσκουμε πιο εναλλακτικό μουσικά από ποτέ, ξεφεύγοντας από το παλιομοδίτικο rock της δεκαετίας του ’80. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία που χρησιμοποιεί δίνουν μια μοντέρνα πνοή στο αποτέλεσμα, ενώ η διαδρομή που ξεκινάει από την ροκ και περνάει μέσα από την έντεχνη, το blues, την Latin, την Reggae σε καμία περίπτωση δε θυμίζει κάτι από αυτά που ξέραμε για τον εν λόγω κύριο της μουσικής. Προσωπικά περίμενα να ακούσω τον χαρακτηριστικό ήχο του Μεσημέρη και ξαφνιάστηκα λίγο. Θετικά ή αρνητικά θα το δείξει ο καιρός.

Στιχουργικά, όπως και στις προηγούμενες δουλειές του, αφήνει το στίγμα του, αφού η ιδιομορφία στον τρόπο γραφής του τον κάνει να ξεχωρίζει. Επαναστατικός, ανατρεπτικός, εμπρηστικός, ωμός σε κάποια σημεία, αλλά και ρομαντικός βγάζει μία διάθεση νοσταλγίας για τα χαμένα όνειρα. Για τα όνειρα που βρίσκονται σε μία κατάσταση ομηρίας. Μας προτρέπει δε να σπάσουμε τα όρια και να τα αφήσουμε να μας οδηγήσουν. Μας μιλάει για τον παραγκωνισμό του πνεύματος μπροστά στις επιφανειακές ηδονές των ψευδαισθήσεων, για την απάθεια που χαρακτηρίζει την εποχή μας και καταντάει κάποιες φορές βλακεία. Επίσης, για την ψυχική ελευθερία που υπάρχει μέσα μας, στο υποσυνείδητο και την αποφυγή των κοινότυπων ειδώλων που παρουσιάζονται ως κοινωνικά πρότυπα.

Στα «Ξυπόλυτα Φεγγάρια» συναντάμε αρκετές συμμετοχές άλλων καλλιτεχνών. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Locomondo, Γιώργος Μυλωνάς, Βαγγέλης Ασημάκης, Αλχημιστές, Ευριπίδης Ζεμενίδης και Κατερίνα Παπακωνσταντίνου.

Track list:

01.Ο Θεός του έρωτα(radio mix)
02.Απόλυτη γαλήνη(Ζημιά)
03.Πέρλα αστροφεγγιάς
04.Όμηροι
05.Ξεφτίλα every day
06.Στην παράγκα των θαυμάτων
07.Φτερά από στάχυα
08.Στοιχειωμένοι πειρατές
09.Τα παραμύθια της μαμής
10.Φύλλο και φτερό
11.Στη μέση της πλατείας
12.Ο Θεός του έρωτα
13.May day
14.Ξυπόλυτα φεγγάρια(ορχηστρικό)
bonus track:Open account

Αντώνης Δριβελόπουλος