Η αρχή έγινε όταν έλαβα ένα πρόχειρα ηχογραφημένο δισκάκι demo των Ένα Βήμα Μπροστά. Μια νεανική μπάντα από Αθήνα. Μετά από λίγο καιρό τα παιδιά επιχείρησαν να ηχογραφήσουνε καλύτερα την δουλειά τους βρίσκοντας χορηγούς να χρηματοδοτήσουνε την παραγωγή μέχρι να καταλήξουνε να βγάλουν κάποια αντίτυπα και να τα μοιράζουνε ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο. Επί του cd… Το πρώτο άκουσμα είναι μία χαρούμενη ερωτική μπαλάντα εν ονόματι “Χωρίς Εσένα” που μυρίζει ανοιξιάτικα αρώματα και χρώματα “μακριά σου ανθίζουν όλα, μυρίζω αρώματα, και δεν μου λείπεις και δεν σε θέλω, στο σκοτεινό μου το δωμάτιο βλέπω χρώματα”, στίχοι απλοί, θα έλεγα ο καθένας μπορεί να κατανοήσει, να τους θυμάται, και να τους τραγουδήσει ένα όμορφο πρωινό βγαίνοντας στους δρόμους. Περνάω παρακάτω… Στα ίδια πλαίσια κυμαίνεται και το “Εσύ” ,ευχάριστη μπαλάντα με ρυθμικές και σόλο κιθάρες σε μουσική που θα έλεγα ότι μου θυμίζει από Υπόγεια ρεύματα. Κάπου εδώ να σημειώσω ότι όλα τους τα τραγούδια περιέχουν γυναικεία φωνητικά όπου υποστηρίζουν πολύ όμορφα την κάθε μελωδία.
Για να μην μακρηγορήσω αναλύοντας το κάθε τραγούδι της μπάντας θα πω ότι τα παιδιά έχουν κάνει μια αξιόλογη δουλειά και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από επίσημες κυκλοφορίες. Είναι ένα ευχάριστο δισκάκι το οποίο μπορεί να σε ταξιδέψει ακούγοντας το μόνος στο σπίτι με θέα την πόλη ,το χωρίο, την θάλασσα. Ίσως σε γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις από παλιές ερωτικές ιστορίες που δεν έχεις ζήσει και απλά σ αρέσει να ονειρεύεσαι. Αξίζει να το αποκτήσετε ή να το κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα τους www.1bm.gr

Οι καλύτερες στιγμές του demo :

Χωρίς Εσένα , Εσύ , Κίτρινο φεγγάρι , Ποιος είσαι , Ένα τραγούδι

Τα τραγούδια του demo είναι τα εξής :

Ένα μικρό βήμα, Χωρίς Εσένα , Εσύ , Θέλω Χ3, Ένα τραγούδι, Όπως και να’ χει ,Σαν σ’όνειρο, Ο Γκαντέμης, Ζηλεύω , Κίτρινο φεγγάρι , Ποιος είσαι.

Οι Ένα Βήμα Μπροστά είναι οι :

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΦΑΣ : Τραγούδι , Ακουστική κιθάρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ : Κιθάρες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ : Πλήκτρα – πιάνο

ΑΓΙΣ ΑΓΓΕΛΟΜΑΤΗΣ : Μπάσο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ : Τύμπανα

Νίκος Γραμμάτος