Ιδρύθηκαν το 1993 από τον Ράκια Κόκιο (κιθάρα, φωνή) και τον Θοδωρή Γκότση (βιολί). Ηταν μια φοιτητοπαρέα και παίζανε στο Πάρκο της Πλατείας Ναυαρίνου και σε πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους, όπως το πάρκο της παραλίας, το γρασίδι της Πανεπιστημιούπολης και το Αστεροσκοπείο.

Τα πρώτα χρόνια συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όπου εμφανίζονταν 4 και 5 γκρουπ τετραμελή ή πενταμελή και εκείνοι ήταν μόνο δύο. Αντικειμενικός τους σκοπός ήταν να παίξουν πιο δυνατά από τους άλλους, κάτι που συνήθως κατόρθωναν με άνεση.Ως το 1995 ήταν δύο μέλη.

Αργότερα συνεργάστηκαν με τον Συμεών και κάποιους άλλους μουσικούς και το 1997 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με 11 τραγούδια και τίτλο “Κάθοδος Των Μυρίων”. Σιγά-σιγά άρχισαν να δίνουν συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσ/νίκη, με σημαντικότερες στιγμές στο ΑΝ και στο ΡΟΔΟΝ στην Αθήνα και στο ΜΥΛΟ στη Θεσ/νίκη.

Τον Σεπτέμβριο του 1998 άνοιξαν τη συναυλία του Ritchie Blackmore ενώ τον ίδιο χρόνο ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Πάνο Τόλιο (πρώην Ξύλινα Σπαθιά). Ο ήχος τους είναι ακουστικός, το μόνο ηλεκτρικό είναι το μπάσο ενώ χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν το βιολί και η κιθάρα.

Τα μέλη του συγκροτήματος:
Ράκιας Κόκιος – φωνή , κιθάρα
Θοδωρής Γκότσης – βιολί
Συμεών Τέγος – μπάσο , φωνητικά
Πάνος Τόλιος – τύμπανα

Δισκογραφία Κάθοδο Των Μυρίων:
1997 Κάθοδος των Μυρίων (Ε2)
2000 Χίλιες εικόνες (FM Records)
2002 We got da bombs (V2)

 

[ytp_playlist source=”PL7Eez722h8rbJ2445sF0x8-NXqshU0vrd”]