Δεύτερη δουλειά για τους Θεσσαλονικιούς ΙΝΤΙΟΤΕΚ τους οποίους γνώρισα πριν λίγο καιρό μέσα στο myspace (μεγάλη η χάρη του, δεν μπορείς να γνωρίζεις όλες τις κυκλοφορίες, έτσι είναι το είδος μας) και χωρίς να γνωρίζω – έχω ακούσει την πρώτη τους δουλειά θα μιλήσω για τον φρέσκο αυτό δίσκο.

Είναι μια μπάντα που έχει εντάξει μέσα της τον ηλεκτρονικό ήχο απλά και όμορφα χωρίς υπερβολές. Ευρωπαϊκός ήχος με γνωστά όμορφα στοιχεία που γνωρίσαμε από αξιόλογες Ελληνικές μπάντες τις δεκαετίας του ΄90, κάτι από Μάσκες, Βάλια Κάλντα, Ονειροπαγίδα είναι αυτό που σου θυμίζουν οι μελωδίες και φυσικά δεν μιλάω για αντιγραφές τον παραπάνω συγκροτημάτων.

Το «Χωρίς αποσκευές» έχει πολύ καλή παραγωγή και αυτό που μου αρέσει είναι ότι όλος ο δίσκος έχει το στίγμα – ήχο των ΙΝΤΕΟΤΕΚ και δεν σε αφήνει ούτε λεπτό, αν ξεκινήσεις να το ακούσεις θα το ακούσεις όλο, δεν έχει 2 καλές στιγμές και αυτό ήταν.

Πιστεύω ότι με καλή προώθηση και πολλές συναυλίες τα παιδιά μπορούνε να φτιάξουν το δικό τους Πανελλαδικά κοινό και να έχουν όμορφη πορεία και να διαφέρουν από τις ψευτορόκ σαβούρες που βλέπουμε στην τηλεόραση ανά καιρούς.

Είναι ότι πιο όμορφο new wave Ελληνόφωνο ροκ που μπορείτε να βρείτε στα δισκάδικα και αξίζει να το αποκτήσετε. Πάρτε μια γεύση από τα τραγούδια που έχουν στο myspace και θα καταλάβετε.
http://www.myspace.com/intiotektheband

Νίκος Γραμμάτος